Logo Voetbalblog
Hoe gaat de Eredivisie eindigen dit seizoen

januari 2022 • Voetbalnieuws

Hoe gaat de Eredivisie eindigen dit seizoen

Over een week wordt het Eredivisieseizoen hervat met negen nieuwe duels op het programma. PSV is de koploper, maar Ajax en Feyenoord volgen op korte afstand. Wie o wie zal er aan het einde van het seizoen met de schaal in handen staan?

De competitie is net over de helft en alle clubs zijn zich momenteel aan het voorbereiden op de tweede seizoenshelft. Dat gaat niet zonder slag op stoot, want door besmettingen met Corona in de selecties zijn de drie topclubs noodgedwongen om hun plannen aan te passen deze winter. Feyenoord en PSV besloten hun hele trip af te gelasten en Ajax keerde halverwege de week terug uit Portugal, nadat het virus in de selectie was geslopen.

De voorbereiding op de tweede helft van het seizoen is dus voor geen van de drie kanshebbers op de titel ideaal, maar wie is het meest klaar voor het vervolg? Op websites als BetCity kan ingezet worden op de winnaars van de Eredivisie dit seizoen. Wordt het koploper PSV, of weten Ajax en Feyenoord een mooie serie neer te zetten en de Eindhovense club te verslaan? Worden er nog transfers gerealiseerd of gaan de clubs het doen met de spelers die op dit moment beschikbaar zijn.

PSV

De eerste week van januari was meteen een drukke week in Eindhoven. De club zag zich genoodzaakt om een trainingskamp naar het zonnige zuiden af te gelasten. Daarnaast was de club ook al actief op de transfermarkt. De koploper zag Davy Pröpper zijn schoenen aan de wilgen hangen. De middenvelder voelt zich niet meer thuis in het profvoetbal en stopt ermee.

De Eindhovenaren grepen direct in en voegden SC Heerenveen speler Joey Veerman toe aan de selectie. De jonge middenvelder stond in de belangstelling van onder meer Feyenoord, maar koos voor een contract in Eindhoven. Daar moet hij de concurrentiestrijd aangaan met onder meer Van Ginkel en Gutierrez. Ook Bazoer, een oude bekende staat hoog op het wensenlijstje in Eindhoven. Hij zou echter pas komende zomer moeten komen. Ook in hem heeft Feyenoord interesse.

Ajax

In tegenstelling tot PSV en Feyenoord ging Ajax wél op trainingskamp. De club vertrok naar Portugal voor een weekje trainen in de zon. Halverwege de week moest de selectie en staf echter noodgedwongen terugkeren, nadat er enkele positieve coronatesten werden afgenomen binnen de groep van 50 man.

Op transfergebied haalde Ajax de afgelopen zomer vertrokken Brian Brobby terug naar Amsterdam. De spits vertrok in de zomer transfervrij naar RB Leipzig, maar kwam daar weinig aan spelen toe. Doordat Haller momenteel actief is op de Afrika Cup komt het goed uit dat Ajax een extra spits heeft. Of Er nog meer spelers komen is vooralsnog niet duidelijk.

Feyenoord

De derde en laatste titelkandidaat Feyenoord besloot als eerste om niet naar het zuiden te trekken. De club traint wegens Corona gewoon in Rotterdam en bereidt zich daar voor op de tweede seizoenshelft. De Rotterdammers hopen de aansluiting te kunnen behouden bij PSV en Ajax en een serieuze gooi te kunnen doen naar de titel. Vlak voor de winterstop werden er wat punten verspeeld, maar de kans is er zeker nog.

Op de transfermarkt was het nog rustig, maar er spelen wel enkele dingen. Zo heeft Feyenoord ook interesse in Bazoer en werd er getrokken aan Veerman, die uiteindelijk naar PSV trok. De club schakelde door en hoopt Vilhena terug naar de Kuip te halen.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog