Logo Voetbalblog
‘Infantino adviseert bonden niet op Van Praag te stemmen’
© Pro Shots

juli 2016 • Voetbalnieuws

‘Infantino adviseert bonden niet op Van Praag te stemmen’

Volgens de Volkskrant heeft Infantino eind mei een adviseur gestuurd naar een vergadering van de bonden. Hij zou de Noord-Europese voetbalbonden hebben geadviseerd om bij de UEFA-verkiezingen op de Sloveense kandidaat Aleksander Ceferin te stemmen.

Ceferin is de voornaamste concurrent van KNVB-voorzitter Michael van Praag, die ook strijd om het voorzitterschap van de UEFA. Angel Maria Villar, de voorzitter van de Spaanse bond, maakte dinsdag bekend zich ook kandidaat te stellen.

Infantino zou met het advies de ethische code van de FIFA hebben overtreden. Die code schrijft voor dat werknemers van de FIFA altijd politiek neutraal moeten zijn. De adviseur die het advies doorgaf aan de bonden zou Kjetil Siem zijn. De Noor werd in mei door Infantino aangesteld als directeur strategie van de wereldvoetbalbond.

Een aantal dagen na de vergadering maakten Zweden, Denemarken, Noorwegen en Finland bekend Ceferin te steunen. Van Praag hoorde van het stemadvies van een paar bondsvoorzitters en confronteerde Infantino daarmee voorafgaand aan de Champions League-finale.

“Hij was boos dat dit verhaal rondging en zei dat hij zich zulke dingen als FIFA-voorzitter niet zou kunnen permitteren”, aldus Van Praag. De FIFA heeft in een reactie laten weten dat Infantino de ethische code niet heeft overtreden. “Kjetil Siem is niet naar Milaan gestuurd namens de FIFA-voorzitter. Hij was daar namens de Noorse voetbalbond.”

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog