Logo Voetbalblog
Je raadt nooit wie de succesvolste Eredivisie-coach ooit is
© Pro Shots

november 2017 • Voetbalnieuws

Je raadt nooit wie de succesvolste Eredivisie-coach ooit is

Jazeker, PSV staat fier bovenaan in de Eredivisie, maar je kunt niet zeggen dat het spel van de Eindhovenaren sprankelend is. Verschillende analisten uiten felle kritiek op het ‘anti-voetbal’ dat PSV op de mat legt.

Toch weet Philip Cocu met dat betonvoetbal een enorm rendement uit zijn ploeg te halen. Het maakt hem zelfs de succesvolste Eredivisie-trainer ooit, schrijft het Eindhovens Dagblad.

De krant zocht uit dat Cocu van alle Eredivisie-trainers die minimaal 75 wedstrijden op de bank zaten, het hoogste winstpercentage heeft. Dat gaat om 160 coaches.

Cocu, sinds 2013 hoofdtrainer in Eindhoven, won maar liefst 73,2% van zijn duels. Dat gemiddelde wordt extreem omlaag gehaald door de belabberde seizoensstart van 2013-14. PSV haalde toen in 16 wedstrijden maar 20 punten en stond voor de winterstop zelfs in het rechterrijtje.

Verder blijkt Cocu aan een imposante periode bezig bij PSV. Onder zijn leiding wonnen de Eindhovenaren bovendien twee keer de landstitel, en stevenen nu af een de derde schaal. Al is het seizoen natuurlijk nog lang…

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog