Logo Voetbalblog
KNVB krijgt ook bijval over verplaatsing

april 2019 • Voetbalnieuws

KNVB krijgt ook bijval over verplaatsing

Waar diverse clubs en supportersverenigingen hun ongenoegen hebben geuit over het verplaatsen van de volledige 33e speelronde in de Eredivisie, zijn er ook clubs en trainers die de beslissing van de KNVB begrijpen en respecteren.

 

AZ-trainer John van den Brom bijvoorbeeld snapt de keuze van de bond om Ajax zo optimaal mogelijk te kunnen laten voorbereiden voor de Champions League. Ook zijn collega Mark van Bommel vind het terecht dat Ajax niet op zondag uit kan komen als het al op dinsdag tegen Tottenham Hotspur speelt. Wel beseffen beide trainers dat het besluit gevolgen heeft voor onder andere trainingsschema’s en planning.

 

Eerder was er vooral kritiek uit diverse hoeken. De laatste speelronde is nu immer niet meer de laatste speelronde en dat viel bij de supportersverenigingen van onder ander Feyenoord en Ajax slecht. Zo is de laatste wedstrijd van Giovanni van Bronckhorst nu niet in de Kuip maat in Sittard en kan Ajax in de laatste wedstrijd eventueel niet thuis kampioen worden, maar in Doetinchem.

 

Opnieuw dus wisselende reactie op het verplaatsen van de wedstrijden, maar ongedaan maken kan niet meer. Vanmiddag is bekend gemaakt dat het verplaatsen van de 33e speelronde naar 15 mei definitief is.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog