Logo Voetbalblog
Kort geding FC Twente op vrijdag
© Pro Shots

mei 2016 • Voetbalnieuws

Kort geding FC Twente op vrijdag

FC Twente wil dat de KNVB zich houdt aan de volgens de club op 15 december gemaakte afspraken, toen de licentie voorwaardelijk werd ingenomen. De voetbalbond heeft toen toegezegd dat de club haar licentie zou behouden, indien aan een aantal voorwaarden werd voldaan.

De licentiecommissie wil nu alsnog de licentie afnemen, om direct een nieuwe licentie te verlenen voor het spelen in de Jupiler League. De Tukkers stellen dat dat onterecht is, omdat de club aan de gestelde voorwaarden heeft voldaan.

“Als je een afspraak maakt, houd je je aan die afspraken. Dit voelt voor mij als oneerlijk”, zei interim-directeur Onno Jacobs afgelopen vrijdag. Jacobs liet ook weten dat FC Twente failliet gaat, indien de club definitief degradeert naar de Jupiler League.

“Er staat heel veel op het spel. Namelijk niets meer of minder dan het voortbestaan van deze prachtige club. Dat zeg ik niet om te dramatiseren of te overdrijven, dat is de bittere realiteit als dit voorgenomen besluit werkelijk zou worden. We zouden geen knip voor de neus waard zijn als we daar niet voor zouden vechten”, aldus Jacobs.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog