Logo Voetbalblog
Kritiek op Koeman: “De fans voelen zich bedrogen”
© Pro Shots

juni 2016 • Voetbalnieuws

Kritiek op Koeman: “De fans voelen zich bedrogen”

Toch stapt Koeman over naar een andere ploeg in de Premier League. De fans van Southampton zijn teleurgesteld. Adam Blackmore, verslaggever van de BBC, peilde de meningen bij de aanhang.

Op de Engelse radio vertelt Blackmore dat met name de manier waarop Koeman weggaat, de fans niet aanstaat. “Als hij nou zijn contract tot 2017 had uitgediend, zoals hij vorige maand nog zei, dan hadden de fans waarschijnlijk gezegd: ‘bedankt voor deze drie jaren, bedankt voor alles, je was een legende’.”

“En dan hadden ze hem gelukgewenst bij zijn volgende club”, vervolgt Blackmore. “Maar Koeman heeft een U-bocht gemaakt na wat hij drie, vier weken geleden zei. Dat zorgt ervoor dat de fans zich bedrogen voelen, ze voelen zich in de steek gelaten, ze weten dat hij voor het geld is gegaan.”

“Gezien de lange contracten voor Fraser Forster en Virgil van Dijk waren ze in de veronderstelling dat Koeman en de club bezig waren met de lange termijn. Je kon voelen dat iedereen optimistisch was en dat het echt voorwaarts ging”, aldus de verslaggever.

“En dan maakt Koeman zo’n enorme ommekeer. Ja, dan zijn de fans wel chagrijnig”, legt Blackmore uit. De verwachting is dat de oefenmeester woensdag of donderdag gepresenteerd wordt. De Nederlander gaat naar verluidt 7,6 miljoen euro per jaar verdienen en zou 127 miljoen euro uit mogen geven om de selectie te versterken.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog