Logo Voetbalblog
Lisandro Magallán: Ajax’ nieuwe Argentijn
© Pro Shots / Stanley Gontha

januari 2019 • Voetbalnieuws

Lisandro Magallán: Ajax’ nieuwe Argentijn

Ajax wilde hem afgelopen zomer al aantrekken, maar door transferperikelen kwam het destijds niet tot een overgang. Onlangs lukte het de Amsterdammers wel om Lisandro Magallán aan te trekken. Magallán is een 25-jarige Argentijnse centrumverdediger die rechten heeft gestudeerd. Hij is overgekomen van de roemruchte volksclub Boca Juniors uit het continu levendige Buenos Aires.

Verdedigen is een kunst. Een kunst die doorgaans uitstekend wordt beheerst door Argentijnen. Lisandro Magallán is rechtsbenig en fysiek sterk. Een pure verdediger. In de spijkerharde Argentijnse Superliga hebben centrale verdedigers maar één taak. Ze moeten gewoon verdedigen. Meedogenloos, indien nodig. Iets dat we met een gerust hart aan Zuid-Amerikanen kunnen overlaten. Magallán is een solide verdediger met een winnaarsmentaliteit. De intelligente Argentijn maakt het spel niet moeilijker dan het is en gaat altijd voorop in strijd. Hij verovert de bal en levert hem zo snel mogelijk in bij een teamgenoot. En als er geen afspeelmogelijkheden zijn, rost hij de bal naar voren of schiet hem de tribune in. Heel eenvoudig.

Bij Ajax wordt er van verdedigers verwacht dat ze opbouwend ook het een en ander kunnen. Dat ze voor de voetballende oplossing durven te kiezen, behalve als het echt niet anders kan. Ajax heeft klaarblijkelijk genoeg vertrouwen in de opbouwende potentie van Magallán, want de Amsterdamse topclub heeft ongeveer 9 miljoen euro voor hem neergeteld. De Argentijnse rechtspoot heeft inmiddels al vriendschap gesloten met zijn sympathieke landgenoot Nicolás Tagliafico. De aanvallend ingestelde linksback speelt maakt zijn nieuwe ploeggenoot wegwijs bij Ajax. Een betere gids kan Magallán zich gewoonweg niet wensen.

Lisandro Magallán heeft rugnummer 16 gekregen en mag de komende tijd laten zien wat hij in zijn mars heeft. Met de aankoop van Magallán heeft Ajax ingespeeld op een vertrek van aanvoerder Matthijs de Ligt, die komende zomer hoogstwaarschijnlijk naar een Europese grootmacht wordt getransfereerd. De hoofdstedelingen kunnen in het Champions League-tweeluik tegen titelverdediger Real Madrid niet beschikken over Maximilian Wöber. De Oostenrijkse verdediger is geschorst vanwege zijn rode kaart in het thuisduel met Bayern München. Het is dus niet onaannemelijk dat Lisandro Magallán op woensdag 13 februari zijn Champions League-debuut maakt. Tegen Real Madrid. In een stijf uitverkochte Johan Cruijff ArenA.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog