Logo Voetbalblog
Luuk de Jong geniet, maar de Spaanse pers niet van hem: “Zeer teleurstellend”
© Pro Shots

september 2021 • Voetbalnieuws

Luuk de Jong geniet, maar de Spaanse pers niet van hem: “Zeer teleurstellend”

Het is dat hij in de tweede helft gewisseld werd, anders was Luuk de Jong nog steeds aan het wachten op een bruikbare voorzet. We kunnen er kort over zijn: het debuut van de kersverse FC Barcelona-spits was allesbehalve succesvol. Maar dat is wel een beetje te verwachten, als je met een gemankeerde ploeg tegen één van de beste clubs ter wereld aantreedt. Bayern München maakte zonder een centje pijn gehakt van de ploeg van Ronald Koeman (0-3). Toch gaf De Jong schoorvoetend toe te hebben genoten.

“Ja, zeker. Ik heb er zeker van genoten”, sprak hij voor de camera’s van RTL. “Van de warming-up voor de wedstrijd, de wedstrijd zelf ook zeker.” Om daar snel aan toe te voegen: “Het resultaat is wel balen.”

Nogal ja, want je kunt gerust zeggen dat Bayern de Catalanen voetballes gaf. De Spaanse pers had ook gezien dat het debuut van De Jong ronduit teleurstellend was. Met nul voorzetten is het ook lastig om de boomlange aanvaller in stelling te brengen. Van zijn snelheid moet Luuk het immers niet hebben.

“Hij werd genegeerd”, vindt Mundo Deportivo zelfs, zoals opgetekend door VI. “Een lange spits kopen en dan géén hoge ballen de zestien in spelen, is absurd. Er waren weinig kansen. Barcelona speelt niet meer met Lionel Messi voorin, maar met Luuk de Jong. Dat is een totaal ander spel.”

Sport was dezelfde mening toebedeeld. “Hij hield de bal af en toe goed vast, maar het werd al snel duidelijk dat snelheid niet zijn grootste wapen is. Hij kon ook niet veel meer doen tegen dit Bayern, hij stond geïsoleerd. Een zeer teleurstellend debuut van de Nederlander. Veel wilskracht, verder niet zoveel. Hij moest knokken met Dayot Upamecano en de Fransman won bijna alle duels. Daarnaast kreeg De Jong geen kansen.”

De Jong sprak na zijn overgang naar Barca van een ‘droomtransfer’, maar de vraag is of hij bij zijn oude club Sevilla niet meer kans op succes had gehad. Daar won Luuk immers nog de Europa League. Als je het armetierige Barcelona gisteren bekeek, is het de vraag of zelfs dát er wel in zit dit seizoen. De club mag blij zijn als het dit seizoen überhaupt op een Champions League-plek eindigt, want Champions League-miljoenen zijn keihard nodig om de torenhoge schuld af te lossen.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog