Logo Voetbalblog
Mauricio Pochettino, is dit de juiste keuze voor PSG?
© Pro Shots

januari 2021 • Voetbalnieuws

Mauricio Pochettino, is dit de juiste keuze voor PSG?

Mauricio Pochettino is de afgelopen week de nieuwe coach van PSG geworden. De 48-jarige Argentijn is gekomen om de ontslagen Thomas Tuchel te vervangen. Vrij van elk contract, zet de voormalige speler die ook voor de club Ile-de-France werkte, zich vast tot 2022, 30 juni 2022 om precies te zijn. Een zegen voor sommige supporters die identiek is aan wat gebruikers ervaren met de Circus promotiecode. Hij zal dus anderhalf jaar lang zijn talent moeten laten gelden in de grootste club van de Franse hoofdstad. Als hij komt in de verdiensten van een redder, is de oudste des huizes de juiste keuze voor PSG?

De context van het vertrek van Thomas Tuchel

Bij onvoldoende resultaten gaf de club in Ile-de-France er de voorkeur aan zich te scheiden van zijn Duitse technicus. Ook al blijft dit argument dat van PSG, er worden ook andere redenen genoemd door de Franse pers. Het onbehagen dat altijd tussen de twee mannen heeft bestaan, wordt verondersteld de basis te zijn voor het vertrek van de Duitser. Omdat Tuchel niet Leonardo’s keuze was, was de relatie tussen de twee mannen altijd een beetje gespannen. Tuchels uitspraken in de pers hielpen hem ook niet. Hier is een stukje van de context waarin Thomas Tuchel vertrok en plaats maakte voor de Argentijn Mauricio Pochettino.

Pochettino, een voormalig speler die het huis kent

Eveneens via Bordeaux gepasseerd, is PSG de eerste Franse club waarmee Mauricio Pochettino landde. Hij trad in 2001 toe tot de club vanuit de Franse hoofdstad, komend van de Spaanse club Espanyol uit Barcelona. Hij bracht daar iets meer dan twee seizoenen door, speelde 95 wedstrijden, en was goed voor 5 gescoorde doelpunten. Gepromoveerd tot aanvoerder in de plaats van Frédéric Déhu tijdens het seizoen 2002-2003, zal Mauricio aan het einde van datzelfde seizoen vertrekken. Zeventien jaar na zijn vertrek keert de in Argentinië geboren Murphy terug in de rol van ‘’redder’. Zijn belangrijkste missie zal zijn om het beter te doen dan Tuchel; vooral in de Champions League, zo niet minstens net zo goed als hij. Dus het is de finale die het doelwit is. Zal hij zijn missie naar behoren kunnen volbrengen?

Pochetino, een keuze van Leonardo

Het feit dat hij een Leonardo-keuze is, kan een gustige zaak zijn voor hem. De twee hadden waarschijnlijk een lange discussie voordat de keuze viel op het voormalige trainer van Espanyol. Als gevolg hiervan is het niet waarschijnlijk dat er binnenkort een meningsverschil tussen hen plaats zal vinden. Als twee voormalig spelers van het huis kunnen ze elkaar zelfs goed begrijpen. Dit zou het de ex-Argentijnse international dus makkelijker kunnen maken. Een job die vrij eenvoudig te vervullen is, evenals de promotiecode voor Casino777.

Pochettino, een van de beste opties op het veld

Had PSG een keuze? Geen twijfel mogelijk, want er zijn trainers genoeg op de markt. Maar de eisen van PSG zijn zodanig dat ze een heel specifieke technicus nodig hadden die zich elders al bewezen heeft. Toegegeven, zijn staat van dienst als manager is blanco, maar gezien zijn curve sinds zijn debuut, is de 48-jarige Argentijn een van de beste opties voor PSG. Hij weet hoe de club werkt, hij speelde ook ooit de finale van de Europese Champions League. Zonder enige verplichting kon PSG geen betere keuze maken.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog