Logo Voetbalblog
Nederlandse Chelsea-jonkies verliezen finale Youth League
SCHIJNDEL - Italie - Oranje O17, Sportpark Zuideinderpark, 10-03-2018. Voetbal, seizoen 2017-2018. Groepsfoto, teamfoto. Achterste rij Vlnr, Joey Koorevaar, Ramon Hendriks, Elayis Tavsan, Liam van Gelderen, Jurgen Maduro, Daishawn Redan. Voorste rij Vlnr, Enric Llansana, Kenzo Goudmijn, Shurandy Sambo, Nigel Thomas, Quinten Maduro.

mei 2019 • Voetbalnieuws

Nederlandse Chelsea-jonkies verliezen finale Youth League

Voor het tweede jaar op rij hebben de Onder 19 van Chelsea de finale van de Youth League bereikt. De tegenhanger van de Champions League voor de -19 jarigen is dit jaar gewonnen door FC Porto.

Zo grijpt Chelsea voor het tweede jaar op rij net naast de hoofdprijs. Vorig jaar verloor Chelsea tegen FC Barcelona.

Bij Chelsea spelen de Nederlanders Ian Maatsen, Juan Familio-Castillo en Daishawn Redan. Redan scoorde in de finale de 1-1 maar deze goal mocht niet baten. De eindstand was 3-1 in het voordeel van de Portugezen.

Redan is een voormalig jeugdproduct van Ajax en werd in 2017 door Chelsea gecontracteerd. Meesterscout Piet de Visser is de man die hem destijds weghaalde bij Ajax en ziet enorm veel potentie in de jonge Nederlander.

Zo zegt De Visser in zijn laatste interview met Voetbal International dat hij verwacht dat Redan de absolute top zal halen. Eerder liet hij al optekenen dat Redan een versterking is voor elk team in de Eredivisie.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog