Logo Voetbalblog
Nieuw seizoen, nieuwe voetbalschoenen
© Pro Shots

september 2017 • Voetbalnieuws

Nieuw seizoen, nieuwe voetbalschoenen

De eerste keuze die je vaak maakt is voor welk merk je gaat. Ga je dit jaar voor adidas of Nike, of valt je keuze toch op een van de andere merken die de voetbalwereld te bieden heeft? Op de website van Intersport is een ruim assortiment te vinden, dus maak nu snel je keuze!

adidas voetbalschoenen

Als we aan adidas denken dan denken we direct aan Lionel Messi. De Argentijnse dribbelkoning speelt bij FC Barcelona altijd op adidas , ondanks dat FC Barcelona zelf een megadeal heeft met Nike.

Het Duitse schoenenmerk heeft met Messi een deal voor het leven, althans, voor de rest van zijn carrière. De fabrikant heeft zelfs een complete lijn uitgebracht met ‘Messi’-schoenen. Zeker in het jeugdvoetbal loopt die lijn natuurlijk fantastisch.

Bij Argentinië klopt de match beter, want de Argentijnen spelen wel in de shirts van adidas . Het zal Messi echter een zorg zijn, hij voetbalt heerlijk op zijn eigen schoenen en verdient er nog bakken met geld mee ook.

Nike voetbalschoenen

Waar we bij adidas aan Messi denken, daar denken we bij Nike aan Cristiano Ronaldo. De ster van Real Madrid heeft een dik contract met het Amerikaanse sportmerk en voetbalt al jaren op de voetbalschoenen van Nike, ondanks het feit dat Real Madrid juist weer een contract met adidas heeft.

Het contract komt uit de tijd dat Ronaldo bij United speelde en Nike wilde alles op alles zetten om de Messi vs. Ronaldo strijd met adidas te voeren.

PSV, Feyenoord en Ajax

Ondanks de contracten die de Nederlandse topclubs Ajax, PSV en Feyenoord hebben met adidas en Umbro spelen de meeste spelers van de clubs niet op schoenen van het merk dat hun club sponsort. Zo spelen veel Ajacieden op NIKE, terwijl adidas op de borst prijkt. Hetzelfde geldt voor de spelers van Feyenoord. PSV, dat gesponsord wordt door Umbro heeft ook geen streng beleid met betrekking tot welke schoenen de spelers dragen.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog