Logo Voetbalblog
Opvolger de Jong in eigen rangen

april 2019 • Voetbalnieuws

Opvolger de Jong in eigen rangen

Met het vertrek van De Jong naar Barcelona is het tijd voor een nieuw talent om zijn plek op het middenveld op te eisen. Één speler wordt al getipt om die plaats te bemachtigen.

Zijn naam, Ryan Gravenberch, 16 jaar, recordhouder voor jongste speler van Ajax in de Eredivisie en jongste doelpuntenmaker in de geschiedenis van Ajax. Dat van Gravenberch veel verwacht wordt is geen verassing. In juni 2018 won hij de Abdelhak Nouri trofee voor de meest getalenteerde speler van de jeugdopleiding van Ajax. Deze prijs is voorheen gewonnen door spelers zoals Van der Vaart, Sneijder, Eriksen en de Ligt.

In maart dit jaar werd hij nog door Goal.com opgenomen in de lijst van talenten voor de toekomst. In de lijst staat hij op de  30ste plaatst. Dat er veel vertrouwen in zijn toekomst wordt gelegd is duidelijk. Dit seizoen heeft Gravenberch enkele wedstrijden mogen spelen in de Eredivisie en dat zijn ook de grote topclubs niet ontgaan.

Onder andere Juventus heeft interesse in de 16-jarige middenvelder die door Goal.com is vergeleken met Paul Pogba. De website schrijft dat Gravenberch in bezit is van een ”zeldzame klasse en  zelfbeheersing”.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog