Logo Voetbalblog
Peter Bosz krijgt wind van voren
© Pro Shots

februari 2016 • Voetbalnieuws

Peter Bosz krijgt wind van voren

In januari vertrok Achenteh van Arnhem naar Tilburg. In Voetbal International uit de verdediger kritiek op Peter Bosz, zijn voormalige trainer.

Het tactisch vermogen van Bosz is geen probleem, volgens Achenteh. “Alleen: er kan bij die man nooit een lachje of een dolletje van af. Hij is geen mensen-mens, hij heeft geen menselijke touch. Bosz zal nooit vragen hoe het thuis is. Hij denkt in voetbal, voetbal, voetbal.”

“Ik heb soms een schouderklopje nodig”, gaat de verdediger verder. “Maar dat is voor elke speler anders.” Achenteh is zijn ex-trainer wel dankbaar voor het spelen in Europa en het halen van de Marokkaanse selectie. “Maar hij mist wel iets.”

“Spelers gingen niet altijd voor hem door het vuur. Hij was te kil, te streng. Een angstcultuur? Dat gaat me te ver. Er was alleen geen sterke klik tussen spelers en trainer. Het was zakelijk. Datzelfde geldt nu voor Rob Maas”, vertelt Achenteh.

Verder heeft de ex-Vitesse speler nog kritiek op de club: “Je kunt het alle spelers vragen bij Vitesse en ze zullen bijna allemaal hetzelfde zeggen: qua faciliteiten is het top in Arnhem. Maar het gevoel bij Vitesse ontbreekt gewoon. Er is weinig menselijkheid, geen warmte. Als spelers onderling hadden we het leuk. Zelfs ik, toen ik al maanden niet speelde. Alleen, de rest van de club werkte niet altijd mee, met uitzondering van de vrijwilligers en de materiaalmannen.”

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog