PSV-beloften vliegen uit Youth League

februari 2016 • Voetbalnieuws

Onder toeziend oog van Mark van Bommel begonnen de Eindhovenaren prima aan het duel. In de veertiende minuut scoorde Steven Bergwijn de openingstreffer. Het spel golfde daarna wat op en neer. PSV ging de rust in met een 1-0 voorsprong.

Vier minuten na rust gaf PSV-verdediger Duarte een penalty weg. Roma-middenvelder Marchizza liet de kans niet onbenut: 1-1. In de 68e minuut vergrootten de Italianen de voorsprong door een treffer van Soleri.

In de 71e minuut keerde het tij, Verreth kwam in de ploeg en twee minuten later was hij goed voor de gelijkmaker. Na die treffer kregen allebei de ploegen nog voldoende kansen, maar gescoord werd niet.

Na 90 minuten was de stand 2-2, dus penalty’s moesten voor uitsluitsel zorgen. PSV mistte de eerste drie penalty’s, terwijl Roma er wel twee scoorde. Hierna scoorde Abels nog voor PSV, maar Grossi schoot de derde penalty raak voor de Italianen.

PSV U19 vliegt dus uit de Youth League, terwijl AS Roma doorgaat en zij nemen het nu op tegen de winnaar van het duel tussen Paris Saint Germain en Middlesbrough.