Logo Voetbalblog
PSV treft FC Basel in tweede voorronde van de Champions League

juni 2019 • Voetbalnieuws

PSV treft FC Basel in tweede voorronde van de Champions League

PSV moet het in de tweede voorronde van de Champions League opnemen tegen FC Basel, zo heeft de loting in het Zwitserse Nyon dinsdag bepaald. De ploeg van Mark van Bommel speelt de eerste wedstrijd op 23 of 24 juli thuis in het Philips Stadion. Een week later spelen de Eindhovenaren de return in Zwitserland. 

PSV treft in FC Basel een ervaren Champions League deelnemer. De Zwitsers werden van 2010 tot en met 2017 kampioen van Zwitserland en wisten zich zodoende steeds te verzekeren van deelname aan het miljarden bal. De afgelopen twee seizoenen moest FC Basel in de Zwitserse Super League zijn meerdere erkennen in Young Boys. Hierdoor weet de ploeg van ondermeer Ricky van Wolfswinkel dat zij minimaal drie voorrondes zullen moeten overleven om zich wederom te verzekeren van een plek in het hoofdtoernooi.

Mocht PSV het tweeluik met FC Basel overleven, dan wacht de Eindhovenaren eveneens nog twee voorrondes. PSV speelt dan in de derde voorronde tegen Club Brugge, Krasnodar, Medipol Basaksehir of LASK. Ook landskampioen Ajax zal in de derde voorronde van de Champions League instromen. De Amsterdammers moeten zich via het zogeheten Champions Path zien te plaatsen voor het prestigieuze hoofdtoernooi. 

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog