Logo Voetbalblog
René Eijer en Fortuna Sittard na dit seizoen uit elkaar

mei 2019 • Voetbalnieuws

René Eijer en Fortuna Sittard na dit seizoen uit elkaar

Fortuna Sittard en René Eijer gaan na dit seizoen uit elkaar. Dit laat de club uit Sittard weten via de clubwebsite. De club en Eijer zouden na een uitgebreide evaluatie in goed overleg uit elkaar gaan. Hierdoor wordt de thuiswedstrijd met Feyenoord van aanstaande woensdag, zijn laatste wedstrijd in Sittardse dienst. 

Fortuna Sittard heeft zich onder leiding van René Eijer dit seizoen weten te behoeden voor degradatie naar de Keukenkampioen Divisie. De promovendus heeft met nog één wedstrijd te spelen een veilige voorsprong van vier punten op nummer zestien Excelsior. Hierdoor weet de ploeg uit Sittard zich ook volgend seizoen verzekerd van Eredivisie voetbal. 

De 56-jarige Eijer is in fysiek opzicht beperkt doordat hij aan de ziekte MS lijdt. Fortuna wil echter dat de hoofdtrainer van komend seizoen meer veldwerk gaat verrichten. “Als er zaken voorgedaan moeten worden, moet ik afhaken”, laat Eijer maandag via de clubwebsite weten.

René Eijer was na zijn actieve carrière ondermeer werkzaam voor PSV, Vitesse en Roda JC. Eijer was sinds 2018 de hoofdtrainer bij de huidige nummer vijftien van de Eredivisie.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog