Logo Voetbalblog
Ronald Koeman traint geen andere club na Oranje

november 2022 • Voetbalnieuws

Ronald Koeman traint geen andere club na Oranje

De toekomstige bondscoach gaat het stokje overnemen van Louis van Gaal na het WK. De trainer heeft alvast besloten niet meer aan de slag te gaan bij een club. Koeman was tussen 2018 en 2020 ook al de bondscoach van Nederland. Toen werd Oranje tweede in de Nations League en kwalificeerden ze zich voor het EK.

Het WK 2022 gaat op 20 november van start in Qatar. Louis van Gaal heeft de voorlopige selectie doorgegeven. Op 13 november moet de definitieve spelerslijst binnen zijn. Het wereldkampioenschap geeft veel mogelijkheden om te gokken op voetbal. Zorg dat je goed onderzoek doet voordat je een weddenschap plaatst en gok alleen bij legale aanbieders.

Contract Koeman loopt tot 2026

De KNVB is zelf de gesprekken begonnen met Koeman. De bond wilde niet te lang wachten met iemand vastleggen. Hij kijkt uit naar zijn tweede termijn bij het Nederlands elftal. Koeman geeft aan niet uit onvrede te zijn vertrokken bij het elftal.

Het vertrek bij Oranje kwam door de baan die hij bij FC Barcelona kreeg. Hij was de nieuwe hoofdtrainer van de Catalanen en kreeg toestemming van de KNVB om vroegtijdig te vertrekken. Hij heeft geen spijt van zijn tijd in Spanje, ondanks dat het niet erg succesvol was. De voormalig trainer van Ajax, PSV en Feyenoord zegt geen andere club meer te willen trainen na Oranje.

De toekomstige bondscoach denkt dat Brazilië een van de grootste favorieten is. Het niveauverschil tussen Spanje, Frankrijk, Duitsland, Nederland en Argentinië vindt hij niet heel erg groot. Koeman denkt dat van Gaal en het team positief kunnen zijn richting het WK.

KNVB wil statement maken op WK

De Nederlandse voetbalbond heeft aangegeven een statement te willen maken op het WK. Er wordt in ieder geval met de One Love-aanvoerdersband gespeeld door het team. Acht andere deelnemende landen gaan dit ook doen. De FIFA heeft hier tot nu toe nog niks over gezegd. Dit maakt volgens secretaris-generaal Gijs de Jong echter niets uit, “We gaan voor dat statement. En als er een boete is, dan zal dat zo zijn”. De One Love-band staat voor inclusiviteit en verbondenheid. Iets was mist in Qatar.

Van Gaal maakt voorlopige selectie bekend

De bondscoach heeft 39 namen op de voorlopige lijst gezet. Dit hadden er 55 mogen zijn. De definitieve selecties moeten worden samengesteld met de spelers die op de voorlopige lijst staan. Van Gaal zou voor een aantal verrassingen hebben gezorgd. Zo neemt hij Joey Veerman van PSV bijvoorbeeld niet mee.

De bondscoach krijgt natuurlijk erg veel advies van analisten en oud-voetballers. Marco van Basten vindt dat Guus Til in de basis moet staan. Steven Berghuis, Steven Bergwijn, Depay en Frenkie de Jong zijn ook topfavorieten bij de mannen van Rondo.

Dick Advocaat en Youri Mulder zijn het niet echt eens met de keuze voor Til. De voetballer zit voornamelijk op de bank bij PSV, terwijl Cody Gakpo de sterren van de hemel speelt. Louis van Gaal heeft tot 14 november om de definitieve selectie door te geven. De KNVB heeft aangegeven dit al op 11 november te willen doen.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog