Logo Voetbalblog
Samenvatting Ajax – Legia Warschau (1-0)
© Pro Shots

februari 2017 • Voetbalnieuws

Samenvatting Ajax – Legia Warschau (1-0)

Ajax heeft donderdagavond de achtste finale van de Europa League bereikt. In de Amsterdam ArenA werd er met 1-0 gewonnen van Legia Warschau.

De thuisploeg was sterker dan Legia, maar echt gevaarlijk werd Ajax niet. Hakim Ziyech trof met een poging de paal en dat was lange tijd de enige grote kans van de Amsterdammers. Legia werd maar liefst eenmaal gevaarlijk, maar dankzij goed verdedigend werk van Jaïro Riedewald bleef een doelpoging van de gasten uit.

Direct naar rust wist Ajax de Poolse defensieve muur te doorbreken. Bertrand Traoré speelde Ziyech in, die vervolgens Davy Klaassen vrijspeelde. De aanvoerder bereikte Amin Younes, die een poging waagde.

Zijn schot werd nog gekeerd door doelman Arkadiusz Malarz, maar Nick Viergever tikte de rebound binnen. Na de openingstreffer ging Ajax op jacht naar de 2-0. Ook Legia zette nog een aantal keer aan.

Maciej Dabrowski kreeg de grootste kans namens de gasten, maar zijn inzet werd knap gekeerd door keeper André Onana. Ajax bleef in de slotfase met moeite overeind en plaatst zich door de overwinning voor de volgende ronde.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog