Dapper Vitesse doet zichzelf tekort tegen Lazio

september 2017 • Voetbalnieuws

Ondanks dat Vitesse twee keer op voorsprong kwam tegen Lazio, blijven de Arnhemmers met lege handen achter: 2-3.

De thuisploeg begon goed aan het duel en kreeg binnen enkele minuten via Bryan Linssen een kans. Aan de andere kant ging Guram Kashia bijna gruwelijk in de fout nadat hij een bal verkeerd inschatte.

Na ruim een half uur kwam Vitesse op voorsprong. Milot Rashica zette de bal goed voor en Tim Matavz tikte bij de tweede paal binnen: 1-0.

Na de thee werd Ciro Immobile gebracht. De spits testte doelman Remko Pasveer al vroeg. In de 51e minuut kon Lazio juichen. Vitesse kreeg de bal niet weg, waar Marco Parolo van kon profiteren en de Italiaanse ploeg op gelijke hoogte bracht.

Niet veel later kwam Vitesse alweer langszij. Eerst knalde Thomas Bruns na en vervolgens zorgde Linssen voor de 2-1. Rashica gaf de bal voor en Linssen, die knap voor zijn tegenstander kwam, hoefde de bal alleen nog maar het laatste zetje te geven.

Vervolgens waren Matavz en Bruns dichtbij de 3-1, maar zij hadden het vizier niet op scherp staan. Lazio had dat wel en in de 67e minuut schoot Immobile de gelijkmaker binnen na een hakje van Felipe Caicedo.

Met nog een kwartier te spelen kwam Lazio op voorsprong. Alessandro Murgia kwam oog in oog met Pasveer te staan nadat Maikel van der Werff slap ingreep. De jonge middenvelder bleef kalm en zette de 2-3 op het scorebord.

Vitesse ging vervolgens nog op zoek naar de gelijkmaker, maar die viel niet meer.