Logo Voetbalblog
Schaken doet schandalige uitspraken over homoseksuele teamgenoten
© Pro Shots

november 2017 • Voetbalnieuws

Schaken doet schandalige uitspraken over homoseksuele teamgenoten

Homo-acceptatie in de voetbalwereld heeft nog een lange weg te gaan, zo blijkt wel uit de autobiografie van Ruben Schaken. De oud-aanvaller onthult in het boek ‘Einde aan de bullshit’ dat hij bij Feyenoord samenspeelde met twee homoseksuele voetballers, en heeft daar geen goed woord voor over.

In het boek schrijft Schaken over een kapper die het bed zou hebben gedeeld met twee van zijn teamgenoten. “Jeetje, die Indo had er gewoon twee uit mijn team lopen knallen”, staat er te lezen. “Dat vond ik echt bizar.”

Hij ging daarna anders tegen zijn twee medespelers aankijken. Homoseksualiteit in het voetbal kan zijn goedkeuring niet verdragen, vervolgt de Amsterdammer. “Nee, ik omarm het niet, ik distantieer me ervan. Ik neem afstand omdat ik er liever niet mee wordt geasocieerd”, aldus Schaken, die zelf ooit ook versierd werd door een man. “Ik vond het echt walgelijk om te zien.”

Er wordt uiteraard fel gereageerd op de uitspraken van Schaken. Bijvoorbeeld door Karin Blankenstein, zus van de overleden scheidsrechter John Blankenstein. Blankenstein was openlijk homoseksueel. “Wij maken ons hard voor de sociale acceptatie van homo’s en biseksuelen in de sport”, zegt ze tegen Metro. “Deze uitspraken van Schaken zijn heel kwetsend. Ook voor de twee spelers die hij niet bij naam noemt.”

Zoek je dus nog een sinterklaascadeautje, laat dat boekje van Schaken dan maar lekker liggen…

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog