Logo Voetbalblog
Dit schrijft de Spaanse pers over Cillessen’s dramatische debuut
© Twitter

september 2016 • Voetbalnieuws

Dit schrijft de Spaanse pers over Cillessen’s dramatische debuut

Cillessen mocht op doel beginnen omdat eerste keus Marc-Andre ter Stegen geblesseerd was uitgevallen. Hoewel enkele fans op Twitter de Nederlander als schuldige voor de tegengoals aanwezen, is de Spaanse pers realistischer. Zij wijten Cillessen’s belabberde begin vooral aan de verdediging.

“Wat mooi had kunnen zijn, draaide voor hem uit op een nachtmerrie, een bijzonder slechte manier om zijn debuut bij Barça te maken”, schrijft El Mundo Deportivo. “De tweede Nederlandse keeper in Catalonië, na Ruud Hesp, moest twee goals incasseren, waar hij eigenlijk vrij weinig aan kon doen. Zijn verdediging schutterde en Javier Mascherano zag er bijvoorbeeld niet goed uit. Cillessen? Soms maakte hij een verkeerde beslissing, door zijn onervarenheid, maar aan de doelpunten kon hij weinig doen.”

Ook de website Meridiano is mild: “Eigenlijk heeft Cillessen gewoon betaald voor de fouten van de verdediging voor hem. Aleix Vidal en Mascherano zagen er niet goed uit en de Nederlandse goalie werd twee keer verschalkt. Vervolgens bracht Luis Enrique Lionel Messi, Luis Suárez en Andrés Iniesta nog wel, maar het mocht niet meer baten.”

Cillessen zelf wilde niet te lang bij zijn slechte debuut stilstaan: “Dinsdag in de Champions League tegen Celtic gaan we proberen om het beter te doen.”

 

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog