Logo Voetbalblog
Speel niet om te winnen en andere voetbalweddenschap tips

november 2019 • Voetbalnieuws

Speel niet om te winnen en andere voetbalweddenschap tips

Online gokken is niet legaal in Nederland, maar wordt dat wel in 2020. Met in het buitenland gelegen gokkantoren is het wel mogelijk om te gokken. Hier een aantal tips voor online gokken op voetbalwedstrijden.

Geld inzetten op voetbal hoeft niet meer op de ouderwetse manier met Toto formuliertjes bij de sigarenhandel op de hoek. Met online gokken heb je de keuze uit verschillende online wedkantoren, ook ‘bookmakers’ genoemd.

Elk van deze bookmakers hebben aantrekkelijke (start)aanbiedingen, dus het kan lonen om bij verschillende bookmakers te gokken.

Behalve online gokken op voetbal, is het natuurlijk ook mogelijk om online te gokken met casino spellen; bekijk bijvoorbeeld de recensie Betamo over gokkasten, tafelspellen en mobiele spellen.

Tips voor online gokken op voetbalwedstrijden

Wat zijn zaken om rekening mee te houden als beginner bij het plaatsen van weddenschappen op voetbal?

1.   Houdt rekening met diverse factoren

Van alles kan invloed hebben op een wedstrijd. Zo ook de weersomstandigheden. Denk verder aan de impact van blessures bij sterspelers, of geschorste spelers. Wordt een wedstrijd thuis of uit gespeeld? Dit kan ook van invloed zijn. Gebruik verder voetbalstatistieken uit het verleden in je voordeel.

2.   Plaats je weddenschap vlak voor de wedstrijd begint

Alle bovengenoemde factoren kunnen nog veranderen vlak voor de wedstrijd begint. Je hebt de meeste informatie vlak voor de wedstrijd en kan dan dus het meest weloverwogen een gok doen op dat moment. Gokken tijdens de wedstrijd kan ook, maar dan zal de uitkering minder zijn.

3.   Speel niet altijd om te winnen

Een voetbalwedstrijd kan drie resultaten hebben: het team dat thuis speelt wint, of het uitspelende team wint, of er is gelijkspel. Als een van de teams meer kans heeft om te winnen, dan klinkt het logisch om op dat team te wedden. Maar als iedereen dat met succes zou doen, dan zouden bookmakers geld verliezen.

Wat bookmakers daarop bedacht hebben, is dat ze per inzet meer uitbetalen als het team met minder kansen wint. Dit kan bijvoorbeeld wel acht keer zoveel zijn. Zo zorgen ze ervoor dat er aan beide kanten voldoende weddenschappen worden geplaatst.

Hoe duidelijker een overwinning lijkt te gaan zijn, hoe minder een weddenschap op dit winnende team zal opbrengen. Met enige voorstudie kan het dus lonen om een weddenschap te plaatsen op het team dat de mindere kansen lijkt te hebben.

De ratio tussen het winnen en verliezen die de bookmaker bepaalt is een quotering of ‘odds’. Een team met mindere kansen heeft hogere odds. Odds worden ook beïnvloed door de publieke opinie.

4.   Volg succesvolle gokkers en Twitter accounts

Het is sowieso interessant om te volgen wat bekende sportgokkers doen, zeker wanneer ze ook eerlijk zijn over hun mindere periode’s. Twitter is een goeie plek voor voetbalstatistiek en analyse. Dus volg onpartijdige accounts van mensen die aan de lopende band bezig zijn wetenschappelijk te kijken naar voetbal.

5.   Blijf realistisch

Met de blinkende miljoenen van professionele gokkers in zicht is het makkelijk om helemaal los te gaan online, maar probeer niet geleid te worden door emotie. Die succesvolle gokkers hebben soms hele zelf ontworpen wiskundige computerprogramma’s die met hun meewerken. Geef een favoriet team geen voordeel en doe niet aan geluksnummers.

Conclusie

Met een diversiteit aan online bookmakers is het niet meer nodig om op papier te gokken op voetbalwedstrijden. Bij het plaatsen van weddenschappen op voetbal valt er met veel rekening te houden, en is het winnende team niet altijd het lucratiefst om op te spelen. Hoe dan ook is het goed om met voldoende kennis te spelen en realistisch te blijven.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog