Logo Voetbalblog
Steenrijke Van Persie levert gigantisch in op salaris bij Feyenoord
© Pro Shots

januari 2018 • Voetbalnieuws

Steenrijke Van Persie levert gigantisch in op salaris bij Feyenoord

De terugkeer van Robin van Persie bij Feyenoord is spraakmakend, te meer omdat de spits gewend is aan een torenhoog jaarinkomen. Hij ziet dat bedrag in Rotterdam behoorlijk slinken, blijkt uit de rekensommetjes van Quote.

Het tijdschrijft schat het vermogen van de aanvaller op 47 miljoen euro, waarmee hij nummer vier op de lijst van bestverdienende Nederlandse sporters is. Dat bedrag voetbalde de goalgetter met name bij elkaar tijdens zijn hoogtijdagen in Engeland, maar ook in Turkije boerde Van Persie goed.

Uit gelekte contractdetails van Football Leaks blijkt dat de Rotterdammer bij Fenerbahce mocht rekenen op een basissalaris van 4,9 miljoen euro. Daar kwamen nog diverse extraatjes bij – zoals bonussen en een skybox voor familie en vrienden.

Dergelijke bedragen worden in de Eredivisie niet uitgekeerd; ook niet bij Feyenoord. Zo was de verhuurde Kenneth Vermeer met een bruto jaarsalaris van 1 miljoen een grootverdiener in Rotterdam. Van Persie mag ook uitkijken naar een dergelijk bedrag, al verdiende Dirk Kuyt naar verluidt nog minder: ‘Mr. Duracell’ kreeg zo’n zes tot zeven ton.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog