Logo Voetbalblog
‘Deze sterspeler kon PSV naar Eindhoven halen’
© Pro Shots

april 2016 • Voetbalnieuws

‘Deze sterspeler kon PSV naar Eindhoven halen’

De Visser wilde Cristiano Ronaldo en Luisao naar Eindhoven halen, maar de bemoeizucht van Jan Reker, de toenmalig algemeen directeur, verpestte de overgang. Dat vertelt de scout in zijn boek ‘Meesterscout, de mooiste ontdekkingen van Piet de Visser’.

Over Reker is De Visser duidelijk: “Hij wilde scouten. Maar dat was zijn taak helemaal niet. We hadden een speciaal team en ook technisch manager Stan Valckx ging weleens speuren. Maar dat doet een algemeen directeur toch niet?”

De Visser schreef Luisao aan als vervanger voor Alex, maar Reker koos de Mexicaan Francisco Rodriguez. “Een aardige verdediger, maar hij kon niet in de schaduw staan van Alex. Reker heeft zich daarop verkeken. Het uitblijven van resultaten kostte hem in 2009 de kop.”

Zes jaar nadat de scout begon bij PSV zag hij Cristiano Ronaldo voor het eerst op een jeugdtoernooi in Toulon. Sporting Portugal wilde tien miljoen dollar voor Ronaldo. “Dat vond PSV veel te veel voor zo’n jonge voetballer. Manchester United durfde het wel aan”, besluit De Visser.

 

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog