Logo Voetbalblog
Strootman dinsdag opnieuw onder het mes
Kevin Strootman raakte in maart 2013 geblesseerd © Pro Shots

september 2015 • Voetbalnieuws

Strootman dinsdag opnieuw onder het mes

“Door een gebrek aan kracht in mijn linkerbeen kan ik op dit moment niet op het hoogste niveau uitkomen”, zegt Strootman dinsdag op Twitter. “De laatste weken hebben we verschillende topdoktoren over de hele wereld geconsulteerd en zij hebben mij samen met de medische staf van AS Roma geadviseerd om mijn bestaande kruisband in een andere positie te reconstrueren.”

De toekomst moet daardoor beter worden volgens Strootman, die in maart 2013 zijn kruisband afscheurde. “Hierdoor zal ik in de toekomst minder problemen met mijn knie krijgen en weer meer kracht hebben. Ik zal dinsdagochtend worden geopereerd.”

De 25-jarige Nederlands international kon na een lange revalidatie afgelopen december zijn rentree maken, maar viel snel opnieuw uit. Tijdens een kijkoperatie werd kraakbeenletsel gevonden, waardoor Strootman opnieuw lang buitenspel stond. Ook tijdens de voorbereiding op dit seizoen bleek hij onvoldoende hersteld, waardoor een nieuwe operatie nodig is.

“Ik ben zeer teleurgesteld dat ik de komende maanden Roma en Oranje niet kan helpen, maar ik zal er alles aan doen om zo snel mogelijk terug te keren op het veld”, Aldus een strijdlustige Strootman.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog