Logo Voetbalblog
Tannane kiest voor Marokko
© Pro Shots

maart 2016 • Voetbalnieuws

Tannane kiest voor Marokko

Tannane is geboren in Marokko, maar beschikt ook over de Nederlandse nationaliteit. Het besluit is inmiddels goedgekeurd door de FIFA. De speler van Saint-Etienne laat in gesprek met Ons Oranje weten: “Ik voel me zowel Nederlander als Marokkaan en ik heb bij Jong Oranje met veel trots gespeeld.”

“Maar op een gegeven moment moet je als speler een keuze maken”, aldus Tannane. “Fred Grim heeft veel met mij hierover gesproken en gezegd dat ik ook in Nederland een mooie interlandcarrière tegemoet kan gaan. Maar mijn hart gaat uit naar Marokko. Het is een jongensdroom om voor het nationale van Marokko te voetballen.”

Grim, de bondscoach van Jong Oranje, respecteert de keuze van de aanvaller: “Oussama heeft lang getwijfeld voor welk land hij wil uitkomen. Wij hadden uiteraard liever gezien dat hij voor Nederland gekozen, vandaar dat ik hem heb verteld dat we in zijn talent geloven. Uiteindelijk heeft Oussama aangegeven dat hij meer trots voelt bij het voetballen voor Marokko. Dat is een besluit dat we moeten respecteren.”

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog