Logo Voetbalblog
“Ze hebben een team om Europees kampioen te worden”
© Pro Shots

juni 2016 • Voetbalnieuws

“Ze hebben een team om Europees kampioen te worden”

“Ik denk dat dit de sterkste Belgische ploeg ooit is”, zegt Boskamp in De Telegraaf. “Sterker nog dan de ploeg die in 1980 de EK-finale haalde of de ploeg die in 1986 vierde werd op het WK.”

“Ik vind dat België een team heeft om Europees kampioen te worden. Als ze niet minstens de halve finale halen, hebben ze gefaald. België heeft een heel sterke lichting en de belangrijke spelers hebben de ideale leeftijd. Zij zitten op de toppen van hun kunnen”, aldus de analist.

“De speler die er voor mij het meest uitspringt, is Eden Hazard, omdat hij met één actie het verschil kan maken. Maar Kevin De Bruyne is natuurlijk ook weergaloos. Bij Manchester City leveren ze de ballen niet meer bij David Silva in, maar bij hem.”

“Er zijn momenteel in België zo onvoorstelbaar veel talenten en er komen weer geweldige spelers aan. Ik ben gek van de jonge Charly Musonda, maar die zit niet eens in de EK-selectie”, vertelt Boskamp.

Voor de voormalig voetballer is het wel even wennen dat het Nederlands elftal niet aanwezig is op een groot landentoernooi. “Ik supporter tijdens het EK voor de Rode Duivels, maar ik baal wel als een stekker, dat Oranje er niet bij is. Ik woon hier al 42, maar ik heb altijd mijn Hollandse paspoort gehouden en dat blijft zo, tot het licht uitgaat”, aldus Boskamp.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog