Logo Voetbalblog
Tim Krul terug in Premier League

mei 2019 • Voetbalnieuws

Tim Krul terug in Premier League

Afgelopen zaterdag kon Tim Krul sinds lang nog eens feestvieren. Na enkele zware seizoenen met meer downs dan ups speelt de 31-jarige doelman weer op het hoogste niveau. Een klein overzicht!

Sinds zijn zware blessure in 2015/16 heeft Krul niet meer veel speelminuten gekregen. Zijn status als bankzitter bij Newcastle heeft hij tevergeefs proberen te veranderen. Na 2 mislukte uitleenbeurten aan Ajax en AZ in 2016/17 belandde hij als reservedoelman bij Brighton and Hove Albion.

Ondanks zijn ervaring als doelman in de Engelse Premier league en op het WK 2014 kon hij zijn status als reservedoelman niet veranderen. Hierdoor waagde hij vorige zomer een nieuwe stap in zijn loopbaan en tekende hij voor Norwich City in de Engelse Championship.

Met de Engelse club promoveert hij nu terug naar het hoogste niveau. ‘Het is een sprookje’ verteld Krul aan de clubwebsite. ‘Ik zat in een donkere periode toen ik geblesseerd was. Dat ik dit nu mag meemaken, daar moet ik heel veel mensen voor bedanken. De coach, Stuart Webber (technisch directeur van Norwich, red.), de club en de fans die al het hele seizoen achter ons staan. Maar ook mijn medespelers, want we hebben zoveel talent in deze groep’’ gaat hij verder tijdens het interview.

Krul zelf kijkt reikhalzend uit naar de nieuwe uitdaging in de Premier League, waar ze vergezeld worden van Sheffield United. Het derde team dat hun zal vervoegen in de Premier League zal bepaald worden aan de hand van de Play-Offs.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog