Logo Voetbalblog
Trainer over Ziyech: “Best lastig”
© Pro Shots

mei 2016 • Voetbalnieuws

Trainer over Ziyech: “Best lastig”

“Best lastig”, noemt Hake Ziyech in gesprek met Tubantia. “En het heeft iedereen veel energie gekost. Maar het is alle energie wel waard geweest. Hakim is een bepalende speler en hem moet je constant doordringen van het het feit dat voetbal een teamverhaal is en dat ook hij defensieve taken heeft.”

“Ik ben van mening dat het in de tweede competitiehelft veel beter is gegaan. We zijn toen minder afhankelijk van hem geworden. Voor de winter was hij zo’n beetje bij alle goals betrokken, na de winter niet meer”, vertelt de oefenmeester.

“We hebben ook minder goals tegen gekregen, waren beter op elkaar afgestemd, maar Hakim heeft zich toch kunnen onderscheiden”, aldus Hake, die het niet eens is met het beeld dat Ziyech nooit luisterde.

“Zo heb ik dat nooit gevoeld.  Ik heb niet veel strijd met hem gehad. We hebben altijd prima gecommuniceerd met elkaar. Ik heb ook nooit het gevoel gehad dat hij lak had aan teamafspraken.”

“Hakim heeft veel vrijheid gekregen en genomen, maar veel wat hij deed paste binnen de teamafspraken. Het mooie was ook dat andere spelers bereid waren zich voor hem weg te cijferen, waardoor hij zijn bijdrage kon blijven leveren”, besluit Hake.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog