Logo Voetbalblog
Transferdeadline voorbij. De balans van PSV.

september 2015 • Voetbalnieuws

Transferdeadline voorbij. De balans van PSV.

De landskampioen lijkt met de verkoop van Georginho Wijnaldum en Memphis Depay enorm aan kwaliteit te hebben ingeboet. Daarnaast lukte het de Eindhovenaren niet om Karim Rekik opnieuw vast te leggen. Technisch directeur Marcel Brands kon dus vol aan de bak.

Het is Brands in ieder geval gelukt om Andres Guadrado definitief vast te leggen. De Mexicaan had vorig seizoen op huurbasis ook een aanzienlijk aandeel in het kampioenschap en nu is hij ook dit jaar in de Eredivisie te bewonderen. Als vervanger voor Rekik heeft PSV Mexicaans international Hector Moreno binnengehaald.

Maxime Lestienne wordt gehuurd van Al-Arabi en krijg de ondankbare taak Memphis Depay te doen vergeten. Davy Pröpper, overgekomen van Vitesse wordt gezien als de vervanger van Wijnaldum. De stylist is weliswaar een ander type middenvelder maar kan op zijn manier wel degelijk van waarde zijn voor het team van Philip Cocu.

Naast bovengenoemde spelers zijn ook Simon Poulsen (AZ), Nikolai Laursen (Bröndby IF), Nicoals Isimat-Mirin (AS Monaco, was vorig seizoen gehuurd), Menno Koch (was verhuurd), Luuk Koopmans (FC Oss) en Gaston Peireiro (Nacional) te bewonderen in het Philips-stadion.

Naast Wijnaldum, Depay en Rekik zijn ook Marcel Ritzmaier (verhuurd aan NEC), Mohamed Rayhi (NEC), Nigel Bertrams (Willem II), Oscar Hiljemark (Palermo) en Przemyslaw Tyton vertrokken uit Eindhoven.

Of PSV er met al deze veranderingen in slaagt om de titel te prolongeren zal de toekomst uitwijzen. De start was stroef maar afgelopen weekend werd Feyenoord dat nog geen puntverlies had geleden overtuigend aan de kant gezet.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog