Logo Voetbalblog
Twente heeft nieuwe trainer

mei 2019 • Voetbalnieuws

Twente heeft nieuwe trainer

Na het ontslag van Pusic begin deze maand moest de club uit Enschede op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Assistent-trainer Garcia-Garcia wordt voor 1 jaar aangesteld als hoofdcoach.

De 35-jarige Uruguayaan is opgeleid bij Real Madrid maar speelde hoofdzakelijk bij clubs uit de Eredivisie. Voorheen was hij als speler actief bij AGOVV, sc Heerenveen, Heracles Almelo, FC Groningen en VVV-Venlo.

Ondanks de relatief jonge leeftijd van Garcia Garcia ziet Ted van Leeuwen in hem een trainer voor de toekomst. . ‘Ik heb met hem dezelfde voetbalklik als ik had met trainers als Peter Bosz en Fred Rutten. Trainers met een duidelijk voetbalplan en daar niet van afwijken. Gonzalo is weliswaar nog jong, maar klaar voor het hoofdtrainerschap. In zijn hoofd is hij al jaren trainer.’’

Zelf zegt Gonzalo aan de website van FC twente klaar te zijn voor de stap hogerop: ‘Toen Ted van Leeuwen en de clubleiding mij vroegen voor deze functie gaf mij dat vertrouwen. Bij een club als FC Twente is de rol van trainer een grote verantwoordelijkheid, die voel ik ook, maar ik ben er klaar voor. Afgelopen seizoen heb ik de club goed leren kennen; heb FC Twente op alle fronten van binnenuit kunnen ervaren. Het is een club met veel dynamiek, kijk alleen al naar de supporters’

Voor de Tukkers is het al de vierde keer dat de assistent-trainer de nieuwe hoofdcoach wordt. De namen die Garcia Garcia voorgingen zijn: Alfred Schreuder, René Hake en Marino Pusic.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog