Logo Voetbalblog
Twente-speler kampt met zeldzame spieraandoening
© Pro Shots

juli 2016 • Voetbalnieuws

Twente-speler kampt met zeldzame spieraandoening

“Toen hij de gebruikelijk medische tests doorliep, viel hij in negatieve zin uit de toon”, zegt teamarts Bas Peijs. “Niet alleen ten opzichte van zijn teamgenoten, maar ook ten opzichte van zijn resultaten uit eerdere jaren. Kyle klaagde ook over een tintelend gevoel, had minder kracht in zijn benen en last van zijn rug.”

Na meerdere onderzoeken kwam Ebecilio terecht bij de neuroloog, deze stelde vast dat hij het zeldzame Syndroom van Guillian Barré heeft. In totaal hebben slechts 150 tot 300 mensen in Nederland dezelfde aandoening. Peijs: “Simpel gezegd is het een aandoening waarbij er sprake is van een afweerreactie van het lichaam tegen eigen zenuwcellen. Dus niet, zoals gebruikelijk, tegen virussen als koorts of diarree, maar ook tegen gezonde cellen.”

Ebecilio hoeft volgens de teamarts niet bang te zijn dat het slecht met hem afloopt. “Hoe lang het precies gaat duren, is moeilijk te zeggen, maar als ik een inschatting moet maken dan heb je het over meerdere weken tot enkele maanden”, zegt de teamarts.

De speler zelf is vol vertrouwen. “Ik bekijk het van dag tot dag, maar ben ervan overtuigd dat ik sterk terugkeer.”

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog