Logo Voetbalblog
United bevestigt vertrek van Van Gaal
© Pro Shots

mei 2016 • Voetbalnieuws

United bevestigt vertrek van Van Gaal

Maandag werd het nieuws bekendgemaakt door de Red Devils. José Mourinho zou al klaar staan om Van Gaal op te volgen, maar zijn komst is nog niet bevestigd.

Van Gaal en United veroverden zaterdag nog de FA Cup door Crystal Palace te verslaan. De Nederlander laat via de website van de club weten teleurgesteld te zijn.

“Ik ben enorm teleurgesteld dat ik het driejarenplan niet af kan maken”, aldus Va Gaal. “Ik ben er zeker van dat bij deze club het fundament ligt voor een rooskleurige toekomst en het bereiken van nog meer successen. Ik hoop dat het winnen van de FA Cup de basis vormt voor de terugkeer naar het niveau waar de fans zo naar verlangen.”

“Ik ben enorm trots dat ik bij een gigantische club als Manchester United heb mogen werken. Daarmee heb ik een langgekoesterde wens in vervulling zien gaan. Ook ben ik ontzettend trots op het winnen van de FA Cup. Dat zal altijd een van de hoogtepunten van mijn carrière blijven”, vervolgde de Nederlander.

“Ik wil mijn spelers bedanken en wens ze veel succes volgend seizoen. Ik heb met veel plezier met de spelers gewerkt. Vooral het feit dat veel jonge spelers zijn doorgebroken en hebben uitgeblonken, geeft mij veel voldoening. Ik kijk ernaar uit om te zien hoe zij zich verder zullen ontwikkelen”, zei Van Gaal.

Verder sprak de oefenmeester zijn dank uit richting de technische staf en twee United-iconen. “Sir Alex Ferguson en Sir Bobby Charlton hebben mij en mijn gezin altijd welkom geheten tijdens mijn tijd in Manchester. Daar ben ik ze dankbaar voor.”

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog