Logo Voetbalblog
Van Bronckhorst verlaat Feyenoord: “Het is goed zo”
© Pro Shots

januari 2019 • Voetbalnieuws

Van Bronckhorst verlaat Feyenoord: “Het is goed zo”

Giovanni van Bronckhorst neemt na dit seizoen afscheid als trainer van Feyenoord. Hij heeft de directie van de Rotterdammers laten weten toe te zijn aan een nieuwe uitdaging buiten Feyenoord.

Onder leiding van Van Bronckhorst won Feyenoord vijf prijzen, waaronder de landstitel. “Er is nog veel om dit seizoen voor te strijden. We moeten Europees voetbal veiligstellen, via de competitie of via het bekertoernooi. Daar heb ik zin in en kijk ik naar uit”, zegt de trainer op de website van de Rotterdammers.

“Tegelijkertijd heb ik veel nagedacht of ik ná dit seizoen nog één of meerdere jaren hoofdtrainer van Feyenoord wil blijven. Dat was een hele moeilijke beslissing, want Feyenoord zit in mijn hart. Echter, in mijn carrière heb ik altijd mijn gevoel gevolgd en mijn gevoel zegt nu dat ik dat niet moet doen. Het is goed zo”, aldus Van Bronckhorst.

Technisch directeur Martin van Geel heeft begrip voor het besluit van de oefenmeester: “Gio heeft het hier meer dan fantastisch gedaan en doet het nog steeds goed. Wij waren dan ook graag, zoals voorzien, volgende maand met hem gaan zitten om voor het eerst te praten over een eventuele contractverlenging.”

“Als hij zelf het idee heeft na dit seizoen iets anders te willen, kunnen we dat alleen maar respecteren. We zijn hem, nu al, ontzettend dankbaar voor zijn grote inbreng in de recente, ongekend succesvolle periode van de club. Met elkaar gaan we alles op alles zetten om de samenwerking de komende maanden een passend en dus een fraai slot te geven via de competitie en/of het bekertoernooi”, vervolgt Van Geel.

Volgens de technisch directeur is het prettig dat Van Bronckhorst nu al duidelijkheid heeft gegeven: “Dit geeft ons de tijd om een geschikte opvolger te vinden. Ongetwijfeld vliegen de namen van vermeende kandidaten ons vanaf morgen om de oren, maar wij zijn zo ver nog niet. We nemen echt de rust en de tijd om zorgvuldig af te wegen wat straks het beste voor Feyenoord is.”

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog