Logo Voetbalblog
Van Dijk in de prijzen

april 2019 • Voetbalnieuws

Van Dijk in de prijzen

Virgil van Dijk is met Liverpool aan een ijzersterk seizoen bezig en dat heeft hem geen windeieren gelegd. De spelersvakbond PFA in Engeland heeft hem opgenomen in het team van het jaar. Hij is de enige Nederlander die dit jaar in het team staat.

Zijn goede vorm is niemand ontgaan en dit seizoen is hij de rots in de branding voor de verdediging van de Reds en voor de nationale ploeg. Dit seizoen was van Dijk al goed voor 3 goals, 2 assists en is hij de minst gepasseerde verdediger in de Premier league. Daarbij komt dat van Dijk  76% van zijn duels en 71% van zijn tackles heeft gewonnen.

Ex-international Jimmy Floyd Hasselbaink omschrijft van Dijk als “de Rolls Royce van de verdedigers”.

Volgens de Daily Mail zou de Nederlander ook verkozen worden tot PFA Player van het jaar. Dit zou hem na Bergkamp (1998), van Nistelrooij (2002) en van Persie (2012) de vierde Nederlander maken die deze prijs zou winnen. Of de geruchten van de Daily Mail waar zijn is nog af te wachten.

Grote verassing in het PFA Team of the Year is Paul Pogba, de Franse middenvelder is niet aan zijn beste seizoen bezig bij Manchester United. Volgens Oud-speler Alan Shearer had de plaats van Poga beter ingenomen kunnen worden door een andere Nederlander.

Shearer zei aan de BBC het volgende over Giorginio Wijnaldum: “Hij is Mister Consistent, zonder zijn inbreng en prestaties zou Liverpool nu niet staan waar het staat. Hij zorgt voor stabiliteit en is een leider op het middenveld. Niet veel mensen zullen hem noemen, maar hij scoort eigenlijk altijd een 8.”

Hieronder het volledige PFA Team of the Year:

Bron: bbc.co.uk

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog