Logo Voetbalblog
Van Gaal gelooft Mourinho-verhalen niet
© Pro Shots

februari 2016 • Voetbalnieuws

Van Gaal gelooft Mourinho-verhalen niet

De afgelopen dagen staan de Engelse tabloids vol met één en hetzelfde nieuws: Mourinho wordt de opvolger van Van Gaal. De Portugees zou met de clubleiding hebben gesproken over transfers en zelfs al een driejarig contract hebben getekend.

Hier is echt niks van waar, laat Van Gaal in gesprek met The Independent weten: “Ik weet niet of Manchester United met Mourinho heeft gesproken, maar Mourinho is mijn vriend. Dus… Ik kan alleen zeggen dat ik met vicevoorzitter Ed Woodward om de tafel heb gezeten en dat ik het me niet kan voorstellen dat ze met Mourinho hebben gesproken.”

“Ik denk ook dat als ze met een andere trainer ouden hebben gesproken, ik dat zou weten. Zo is onze relatie”, gaat Van Gaal verder. “Als ze me bij United echt willen vervangen, dan moeten ze zich nu al voorbereiden en dingen in gang zetten. Dat is gewoon een professionele houding, volgens mij. Maar ik zou dan absoluut woorden ingelicht. Ik heb zowel met Woodward als de eigenaars, de Glazers een goede relatie.”

De Nederlander baalt wel van de Britse media: “Ik zou al drie keer zijn ontslagen en nu is Mourinho dus weer aangesteld. Kennelijk gaat dat zo hier. De volgende manager overkomt waarschijnlijk hetzelfde.”

Verder liet Van Gaal zich nog uit over het seizoen van United, wat niet echt lekker verloopt: “Natuurlijk is de top van United teleurgesteld, dat ben ik ook. De kopploegen zijn verder uit beeld dan een jaar geleden. We moeten alleen wel analyseren wat er is gebeurd.”

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog