Logo Voetbalblog
Update: Verbeek moet spullen pakken bij Bochum
© Pro Shots

juli 2017 • Voetbalnieuws

Update: Verbeek moet spullen pakken bij Bochum

“Ik ben nu op weg naar de club, daar hebben we zometeen een gesprek”, vertelt Verbeek tegen NUsport. “De club zal daarna wel naar buiten treden als er nieuws is. Daar kan ik nu niet op vooruitlopen.”

“Ik weet niet hoe Bild en de andere media aan deze informatie komen. Er zal wel weer iemand naar de pers gelekt hebben”, aldus de oefenmeester.

VfL Bochum heeft het ontslag van Verbeek tegenover Sky Sports bevestigd. De Nederlander was sinds december 2014 actief als trainer van de Duitse club. Onder zijn leiding eindigde de club de afgelopen 2,5 jaar als elfde, vijfde en negende in de tweede Bundesliga.

De 54-jarige trainer had bij Bochum nog een contract tot medio 2018. De Duitsers zouden overigens al wel een opvolger hebben binnengehaald: de 37-jarige Ismail Atalan van Sportfreunde Lotte.

 

Update 10.00 uur:

Gertjan Verbeek is ontslagen als trainer van VfL Bochum. Dat heeft de Duitse club zojuist bekendgemaakt.

“De timing van dit ontslag komt zeker als een verrassing voor velen. De professionele kwaliteiten van Gertjan Verbeek zijn onomstreden”, vertelt sportief directeur Christian Hochstätter op de website.

“Na diverse gesprekken met de Raad van Commissarissen en de Raad van Bestuur zijn we tot het besluit gekomen dat we met een andere trainer verder willen om ons doel te bereiken. Het verschil van inzicht over de te volgen koers was nu te groot.”

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog