Logo Voetbalblog
Update: Leeuwin niet mee op trainingskamp na aanrijding
© Pro Shots

juni 2017 • Voetbalnieuws

Update: Leeuwin niet mee op trainingskamp na aanrijding

De verdediger werd aangereden door iemand op een scooter. Dat meldt Telegraaf-journalist Jeroen Kapteijns op Twitter.

De spelers van de Domstedelingen hebben de scooterrijder achterhaald en overgedragen aan de politie. Leeuwin is bij kennis en is met nek- en rugbescherming in de ambulance op weg naar het ziekenhuis.

 

Update 15.40 uur:

De aanrijding van Ramon Leeuwin lijkt geen ongelijk te zijn geweest. De mandekker van FC Utrecht zou de scooterrijder tot rust hebben gemaand, waarna hij werd aangereden.

Dat meldt het AD op basis van ooggetuigenverslagen. De scooterrijder reed al een tijdje heen en weer op het fietspad langs het trainingscomplex.

Vervolgens werd hij aangesproken door onder meer Leeuwin. De scooterrijder reed in eerste instantie weg, maar draaide zich om en reed met hoge snelheid in op de verdediger. Die kon hem niet ontwijken en werd met vrij hoge snelheid geraakt.

Leeuwin was een tijdje niet aanspreekbaar en is gewond overgebracht naar het ziekenhuis. Een deel van de selectie van Utrecht ontfermden zich over de verdediger, terwijl andere spelers achter de scooterrijder aangingen.

De dader ging er te voet vandoor en sprong in een sloot. Daar werd hij aangehouden door een aantal spelers van de Domstedelingen. Momenteel staan er op het trainingscomplex zo’n vijftien politieauto’s. Er wordt onderzoek gedaan.

De scooterrijder raakte ook gewond bij de gebeurtenis en is meegenomen door een ambulance. De spelers worden nu toegesproken door trainer Erik ten Hag en zijn behoorlijk geschrokken door het voorval.

 

Update 18.30 uur:

Ramon Leeuwin heeft een hersenschudding en zware kneuzingen overgehouden aan de aanrijding met een scooter.

De verdediger van FC Utrecht is inmiddels ontslagen uit het ziekenhuis en maakt het naar omstandigheden goed. Leeuwin kan echter niet mee op trainingskamp naar Oostenrijk, omdat hij de komende dagen absolute rust moet houden.

De politie Utrecht onderzoekt de zaak en laat weten dat de scooter waarop een 19-jarige man reed gestolen is. De man is aangehouden. Zakaria Labyad sprong achter de dader aan de sloot in en greep hem in zijn kraag.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog