Logo Voetbalblog
“Verliezen is dodelijk”
© Pro Shots

maart 2016 • Voetbalnieuws

“Verliezen is dodelijk”

De coach vindt het niet erg dat de Eindhovenaren 120 minuten en een penaltyreeks achter de rug hebben. “Het zal misschien een kleine invloed kunnen hebben”, aldus De Boer.”

“Als er één ploeg een voordeel bij heeft, dan zijn wij dat,” meent de trainer. “Maar ik denk dat die jongens van PSV zo goed getraind zijn dat het geen problemen moet opleveren.”

Aan vergelijken doet De Boer niet: “Vergelijken met Atlético is lastig, ze speelden met vijf verdedigers. Ik ga er vanuit dat PSV tegen ons 4-3-3 speelt. Zoals ze eigenlijk altijd doen.”

De coach van de Amsterdammers gaat vol voor de zege. “PSV speelt thuis, staat bovenaan, maar ik ben ervan overtuigd dat wij drie punten mee kunnen nemen”, vertelt De Boer. “Normaal gesproken bepaalt degene die het dominantst is het tempo van de wedstrijd. Dat gebeurt meestal op het middenveld.”

De Boer heeft wel door dat een verlies kan betekenen dat Ajax geen landskampioen wordt: “Of we moeten winnen? Nee. Eerder niet verliezen. We gaan echt voor de zege. Een verlies is dodelijk. Ik heb in ieder geval vertrouwen.”

De verjaardag van Ajax kwam ook nog even ter sprake: “Ik heb gezegd dat we Ajax drie punten gaan geven als mooi cadeau…”

 

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog