Logo Voetbalblog
‘Vertrouwen in eigen land was zelden zo groot’

juni 2016 • Voetbalnieuws

‘Vertrouwen in eigen land was zelden zo groot’

De grootste toename van vertrouwen in het kunnen van het nationale team lijkt er in Engeland te zijn. In vergelijking met het vertrouwen van de afgelopen toernooien, toen zo’n tien procent van het Engelse volk geloofde in een eindoverwinning van the three lions, gelooft nu maarliefst 42 procent in EK-winst, zo blijkt uit dit onderzoek van B-win.

Ook het vertrouwen van het Franse volk is, zeker in vergelijking met de afgelopen toernooien, enorm groot. Veel meer dan de helft van de supporters van het thuisland, namelijk 59 procent, gelooft in een overwinning in de finale, die op 10 juli gespeeld zal worden in Stade de France in Saint-Denis. Tijdens de drie vorige eindrondes geloofde slechts een kwart van de Franse bevolking in een overwinning van hun land.

artikel bwin infographic

In België en Italië is eenzelfde tendens te zien. De Rode Duivels, door velen gezien als gevaarlijke outsider voor de eindzege, hebben 38 procent vertrouwen, ten opzichte van 27 procent tijdens de het WK 2014. In 2010 en 2012 waren de Belgen er overigens nog niet bij in Zuid-Afrika en Polen en Oekraïne, toen uiteindelijk Spanje wereldkampioen en Europees kampioen werd. Bij Italië is de stijging van vertrouwen wat kleiner. Normaal gelooft zo’n 28% in de kansen van de Italianen, nu is dat een derde van de bevolking.

Het enige land van de verwachtte toplanden waarbij de bevolking minder vertrouwen heeft is Spanje. Geloofde tijdens de vorige toernooien meer dan de helft van de Spanjaarden in een overwinning, nu is dat ‘slechts’ 31%. Dat percentage is van de zes kanshebbers, België, Frankrijk, Duitsland, Italië, Engeland en Spanje zelf, ook het laagst.

Na de Fransen zelf, hebben de Duitsers het meeste vertrouwen in hun ploeg. Van de fans van ‘die Mannschaft gelooft met 54 procent meer dan de helft van het volk in een nieuwe triomf van het team.  De ploeg van Joachim Löw krijgt in Frankrijk de kans om na de WK-titel van twee jaar geleden ook Europees kampioen te worden. In een poule met Noord-Ierland, Oekraïne en Polen mag de volgende ronde halen in elk geval geen probleem zijn. Wat er daarna gebeurt is natuurlijk afwachten.

Zo blijkt dus dat de supporters een stuk meer vertrouwen hebben in de kunnen van hun nationale ploeg dan de afgelopen eindrondes. Op 10 juli rond 23.00 uur zullen we vermoedelijk weten welk volk terecht zoveel vertrouwen heeft gehad.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog