Logo Voetbalblog
Voetballer op walgelijke manier belachelijk gemaakt met handicap
© Pro Shots

januari 2018 • Voetbalnieuws

Voetballer op walgelijke manier belachelijk gemaakt met handicap

Een ongeval in huis zou het leven van de Noord-Ierse Dean Shiels voor altijd tekenen. Op achtjarige leeftijd raakte zijn oog zwaar beschadigd. Hij liet het in 2006 vervangen door een glazen oog, maar schopte het toch tot profvoetballer. Shiels speelde zelfs voor het nationale elftal van Noord-Ierland.

Bijzonder knap, maar daar denken ze bij de Schotse club Falkirk anders over. De 32-jarige middenvelder trad met zijn club Dunfermline aan tegen de tweedeklasser en werd op walgelijke wijze bespot door het publiek. Supporters gooiden plastic oogballen op het veld.

En het is niet eens voor het eerst dat Falkirk zich van zijn slechtste kant laat zien: Shiels werd in oktober op het veld bespot door twee spelers van de ploeg.

Hoe het ook zij, Falkirk heeft toegezegd alles in het werk te stellen de daders op te sporen. Ook de club van Shiels, Dunfermline, stelt een onderzoek in. “Wij gaan onderzoeken wie voor deze actie verantwoordelijk is. Dit moet stoppen. Iedereen moet kunnen sporten zonder daarbij voor allerlei narigheid te worden uitgescholden”, zegt een woordvoerder van Dunfermline.

Shiels’ vader laat weten dat dit niet de eerste keer is dat zijn zoon belachelijk wordt gemaakt. “Het gebeurde in de derby van Edinburgh, het gebeurde in St. Mirren, het gebeurt elke week. Voor een jongen die erin geslaagd is ondanks zijn handicap carrière te maken in het profvoetbal, komt zoiets hard aan.”

 

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog