Logo Voetbalblog
Voetbaluitvaarten mogelijk voor fans van KAA Gent en KRC Genk

november 2015 • Voetbalnieuws

Voetbaluitvaarten mogelijk voor fans van KAA Gent en KRC Genk

De behoefte om het leven van de overledene steeds meer centraal te stellen, blijkt ook onder voetbalsupporters aanwezig te zijn. Daarom heeft uitvaartspecialist DELA voetbaluitvaarten gelanceerd in samenwerking met KAA Gent en KRC Genk. Fans van KAA Gent en KRC Genk kunnen vanaf nu een afscheid organiseren dat volledig in het teken staat van hun favoriete club.

“Voetbaluitvaarten is iets dat we al langer zien in het buitenland en dat gaan we nu naar België brengen”, aldus Marysia Kluppels van DELA. Voetbaluitvaarten zijn in Nederland al langer mogelijk, bijvoorbeeld bij Feyenoord en PEC Zwolle. “We zien dat voor voetbalfans hun club vaak een belangrijke plaats in hun leven inneemt, en daarom wilde DELA hen op een makkelijke manier de kans geven om hun club ook in hun afscheid een centrale plaats te geven”, vervolgt Kluppels.

Supporter van geboorte tot de dood
In België zijn KAA Gent en KRC Genk de eerste clubs waar de voetbaluitvaart mogelijk is. Samen met de clubs werd bepaald hoe de clubsfeer aanwezig kon zijn voor, tijdens en na de uitvaart. Patrick Lips, commercieel directeur van KAA Gent legt uit: “Voor de echte supporters is hun favoriete club hun tweede huis, hun leven, hun ontspanning en hun dagelijks brood. Ze delen de vreugde en het verdriet van hun club, ze juichen en ze treuren samen met de spelers, en zijn vooral trots op hun kleuren en hun club! Supporter van geboorte tot de dood: het is vaak de laatste wens om na de dood nog herinnerd te worden in het stadion.”

Uitvaart compleet in clubstijl
Er zijn verschillende mogelijkheden om het afscheid in clubsfeer te laten plaatsvinden. Zo ligt de overledene bij het groeten in een kist of urn met de clubkeuren en het logo van de club, met daarbij een foto die gesigneerd is door de spelers. Daarnaast staan de clubkleuren ook centraal tijdens de ceremonie, waarbij een clubvlag gedrapeerd wordt over de kust en de bloemen en kaarsen in de clubkleuren zijn. Na de ceremonie is er de mogelijkheid om de kist of urn een eremoment te geven dichtbij het veld. Tot slot is er de mogelijkheid om de tourbus van de club te huren als volgwagen.

Kosten van de uitvaart
Afhankelijk van de keuzes die gemaakt worden, lopen de kosten van de voetbaluitvaart logischerwijs op. De kostprijs varieert hiermee tussen 3.000 en 7.000 euro. Wanneer je gebruik wilt maken van deze voetbaluitvaart is het niet noodzakelijk om een uitvaartverzekering bij DELA af te sluiten. Wel is het voordelig om het via deze weg te financieren. In principe kan iedere fan van KAA Gent en KRC Genk bij DELA terecht voor een voetbaluitvaart.

Screen Shot 2015-11-05 at 12.50.26

Wegens praktische redenen is het helaas niet mogelijk om de ceremonie in het stadion zelf te laten plaatsvinden. Wel is er in zowel het stadion van KAA Gent als dat van KRC Genk een herdenkingsmuur geplaatst. Hierop zullen de namen van alle overleden supporters geplaatst worden en vervolgens zullen zij worden geëerd op de tv-schermen in het stadion. Een mooie manier om afscheid te nemen van je grote liefde!

Het is op dit moment nog niet bekend of de mogelijkheid van een voetbaluitvaart binnenkort ook bij andere Belgische clubs aanwezig is.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog