Logo Voetbalblog
Voorbeschouwing Oostenrijk – Nederland
© Pro Shots

juni 2016 • Voetbalnieuws

Voorbeschouwing Oostenrijk – Nederland

Hoe anders is dat bij de tegenstander van vanavond, want Oostenrijk reist wél gewoon af naar Frankrijk. Voor het Alpenvolk is de wedstrijd tegen Oranje dus een echt uitzwaaiduel, een feestje dat Nederland maar al te graag wil verstieren.

Of dat gaat lukken is de grote vraag, want de Oostenrijkers (10e op de FIFA Ranking) kunnen een prima elftal opstellen: denk bijvoorbeeld aan de Engelse landskampioen Christian Fuchs in de verdediging, of Bayern-back David Alaba. In de aanval zien we twee oude bekenden: Stoke City-aanvaller Marko Arnautović, die ooit bij FC Twente speelde en spits Marc Janko, eveneens ex-Twente.

Bij Oranje weinig wijzigingen: Jetro Willems mist het duel door een voetblessure (zijn vervanger is waarschijnlijk Patrick van Aanholt) en Kevin Strootman neemt de plaats in van Marco van Ginkel. De AS Roma-middenvelder is tevens aanvoerder.

Is er verder nog wat te melden over Oostenrijk – Nederland? Nou, er wordt afgetrapt om 20:30 en het duel vindt plaats in het Ernst Happel Stadion, daar waar Ajax ooit de Champions League won.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog