Logo Voetbalblog
Vooruitblikken op de eerste rondes van een speciaal Champions League seizoen
© Pro Shots

november 2020 • Voetbalnieuws

Vooruitblikken op de eerste rondes van een speciaal Champions League seizoen

Op 21 oktober starten de eerste rondes in de Champions League. 26 ploegen nemen het die dag op tegen een ander team uit hun groep. Mooi voetbal dus al zal de start van deze Champions League toch anders lopen dan anders, met wedstrijden achter gesloten deuren en spelers die positief testen. Dat is niet onbelangrijk voor de vele gokkers. Ook voor de spelers is het immers een hele aanpassing om in een leeg stadion te voetballen. Een aanpassing die wel eens veel invloed kan hebben op hun voetbalkwaliteiten.

Gokken op voetbalwedstrijden nog nooit zo zenuwslopend

Gokken op voetbalwedstrijden (en bij uitbreiding alle sportwedstrijden) was nog nooit zo zenuwslopend. Niet alleen kunnen de prestaties van de atleten verrassen, dit jaar weet je niet eens zeker of het tornooi waarbij je wil inzetten wel plaatsvindt. Een goed voorbeeld is het EK Voetbal. Sportliefhebbers keken er naar uit om te gokken op het EK omdat het Europees kampioenschap dit jaar voor de zestigste keer plaatsvond. Dat moest wel geluk brengen. De traditionele opstelling werd voor de gelegenheid in een nieuw kleedje gestoken met twaalf gastlanden die de organisatie voor hun rekening zouden nemen. Het zou een groot feest worden maar in maart viel de beslissing het hele toernooi te verplaatsen naar juni-juli volgend jaar.

Champions League later gestart

Het Champions League-seizoen is gelukkig wel van start gegaan, zei het later dan anders, pas op 8 augustus. Dan werden de eerste kwalificatiewedstrijden gespeeld terwijl het aanvankelijk de bedoeling was half juni van start te gaan. Op 30 september raakte uiteindelijk bekend welke tien teams door mochten naar de groepsfase. De finale staat momenteel gepland op 29 mei 2021 in Istanbul. Het is nu uitkijken naar de eerste rondes op 20 en 21 oktober met al onmiddellijk topwedstrijden op het programma.

Ajax al onmiddellijk tegen Liverpool

Op de eerste speeldag is het vooral uitkijken naar Paris Saint-Germain – Manchester United. Andere noemenswaardige wedstrijden die dag zijn Chelsea-Sevilla, FC Barcelona – Ferencváros en Dinamo Kiev – Juventus. De dag nadien staan er een paar kleppers gepland. Ons eigenste Ajax mag onmiddellijk bewijzen dat het nog steeds evenveel waard is als vorig seizoen door het op te nemen tegen Liverpool. Zelf hebben de Amsterdammers er alle vertrouwen in. De ploeg heeft het thuisvoordeel, normaal gezien mooi meegenomen, maar dat valt deze keer te betwijfelen. Het gejoel van de supporters zal de spelers niet motiveren want alle wedstrijden vinden achter gesloten deuren plaats. Liverpool zit dan weer met de handen in het haar. Al drie spelers raakten besmet met het virus. De Zwitserse aanvaller Xherdan Shaqiri zit in thuisquarantaine en als die twee weken duurt mag hij pas weer meetrainen… de dag voor de wedstrijd.

En zo is de toon gezet voor deze vreemde editie van de Champions League. Trainers zullen hun opstelling om de haverklap moeten wijzigen. Dat zal zijn invloed hebben op de trainingen en op het speelgedrag. Vraag is welke speler de grootste flexibiliteit aan de dag kan leggen en welke coach zijn cool in deze omstandigheden het best kan bewaren. Dat geldt eveneens voor de sportgokker. Het wordt een bewogen seizoen.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog