Logo Voetbalblog
Waar kijk je sport op tv?

augustus 2021 • Voetbalnieuws

Waar kijk je sport op tv?

Een spannende wielerwedstrijd streamen, je favoriete voetbalclub in actie zien of de ontknoping van een autorace kijken? Tegenwoordig kun je op veel verschillende manieren live naar sport kijken. Via de televisie, maar ook via je tablet of telefoon wanneer je bijvoorbeeld in de trein zit. Hoe? In dit artikel lees je op welke manieren je live naar sport kunt kijken.

Live sport kijken met je tv abonnement

Met je tv abonnement kun je live, via de tv, naar sport kijken. Veel abonnementsdiensten bieden een online app of dienst aan waarmee je altijd en overal live televisie kunt kijken op bijvoorbeeld je laptop, tablet of telefoon. Er is altijd wel wat te zien, want van veel diensten is het zenderaanbod groot. Kijk interland voetbal, de Tour de France, wielerwedstrijden en schaatsen via de NPO, Champions-League voetbal via SBS6 en Europe League voetbal via RTL 7. Via Eurosport kun je onder andere kijken naar tennis, wielrennen en wintersporten. FA-cup voetbal en Premier League-samenvattingen kijk je via de BBC. Wil je Eredivisie voetbal op TV zien? Dat kan via het kanaal ESPN Eredivisie. Voor dit kanaal betaal je bij veel televisie providers vaak wel een meerprijs.

Gratis live sport kijken via NPO Start

Heb je geen televisieabonnement? Dan kun je ook gratis via NPO Start live naar sport kijken. Dit kan in je browser of via de NPO Start-app. Met NPO Start kun je gratis kijken naar de kanalen van de publieke omroep. Dit is ideaal, want via de NPO is er vaak live sport te zien. Denk aan schaatsen in de winter, wielerwedstrijden in het voorjaar en de Tour de France in de zomer. Ook het EK en WK voetbal worden vaak uitgezonden via de NPO, net als veel interland voetbalwedstrijden van het Nederlands Elftal.

Live naar sport kijken: gratis op YouTube

Wist je dat je ook steeds vaker via YouTube live naar sport kunt kijken, helemaal gratis? Zo kon je eerder, in 2020, live de Grand Prix van de Eifel kijken via YouTube. Ook andere sporten zijn regelmatig gratis en live te bekijken via YouTube.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog