Logo Voetbalblog
Wat zijn sportweddenschappen en waar plaats je ze?

april 2020 • Voetbalnieuws

Wat zijn sportweddenschappen en waar plaats je ze?

Ben jij een liefhebber van een bepaalde sport? Dan moet je weten dat je er hoogstwaarschijnlijk geld op kunt inzetten en er geld mee kunt verdienen als de voorspelling juist is. Bij online bookmakers zijn er sportweddenschappen af te sluiten. Net als bij de Toto, alleen dan op voetbalwedstrijden.

Bij bookmakers gaat het nog een stapje verder. Je kunt namelijk op tientallen sporten wedden. Op deze pagina vertellen wij je alles wat je moet weten over sportweddenschappen. Na het lezen kan je zelf een account aanmaken bij een bookmaker waarvan je denkt dat het goed bij je past en zelf weddenschappen plaatsen.

Wat zijn bookmakers?
Online bookmakers zijn websites waar spelers een weddenschap kunnen plaatsen op een bepaalde sportevenement. Wedden is mogelijk op een einduitslag, maar tussendoor kun je live wedden en elke weddenschap wijzigen tot op een bepaalde hoogte. Weddenschappen lopen uiteen.

Als voorbeeld; bij een voetbalwedstrijd kan je niet alleen wedden op de einduitslag, maar op wie er een rode kaart krijgt, wie er als eerste scoort, hoeveel hoekschoppen er genomen worden en nog veel meer.

Of neem een dartwedstrijd. Bij de bookmakers hebben ze verschillende sportweddenschappen verzameld voor één wedstrijd. Wed op het aantal 180-ers die gegooid worden. Of natuurlijk op wie je denkt dat er wint. Zo zijn er genoeg mogelijkheden die het wedden op sport zo interessant maken.

De uitbetaling van een sportweddenschap is afhankelijk van hoeveel geld je hebt ingezet en hoe waarschijnlijk het is dat het gebeurt. Bookmakers maken vooraf quoteringen (hoeveel ze je uitbetalen op basis van je inzet). Deze quoteringen worden gemaakt op basis van meerdere aspecten.

De aspecten zijn onder andere de vorm van een specifiek team of speler, of er blessures zijn van topspelers of wat er in voorgaande wedstrijden onderling als resultaat naar voren is gekomen. Het is voor een bookmaker belangrijk om met de juiste quoteringen te komen voor een goede winst.

Op elke weddenschap pakken online bookmakers geld, maar ze moeten uitbetalen als iemand een correcte uitslag heeft voorspelt. Terwijl wedden op sport een van de beste gokvormen is om geld mee te verdienen omdat je je kunt verdiepen in de sport, blijft het nog altijd onvoorspelbaar. Het is aan te raden om je eerst goed in te lezen of alleen te wedden op sporten waar je verstand van hebt.

Hoe plaats ik een sportweddenschap?
Een sportweddenschap plaatsen is simpel. Het enige dat je nodig hebt is een account bij een online bookmaker. Zie hieronder de stappen die je moet volgen:

  1. Ga op zoek naar een betrouwbare online bookmaker
  2. Registreer een account en vul persoonlijke gegevens in
  3. Verifieer je account in je e-mail en log in op je account
  4. Ga naar de betaalpagina om een betaaloptie te selecteren
  5. Stort geld met je gewenste betaaloptie en kies een sport
  6. Zet geld in op jouw sport of wedstrijd en win geld als de voorspelling juist is

Conclusie
Nu je weet wat sportweddenschappen zijn is je interesse misschien gewekt. Zorg ervoor dat je altijd controleert of een bookmaker een licentie heeft van een gokautoriteit. Wees er ook zeker van dat de sport waarop je geld wilt inzetten aanwezig is voordat je een account registreert. De opties zijn in ieder geval enorm en je hoeft niet eens perse op sport in te zetten.

Wed bijvoorbeeld eens een keer op het Eurosongfestival of wat er gaat gebeuren in een televisie serie. Bookmakers verzinnen iedere keer weer nieuwe weddenschappen voor spelers om het interessant te houden.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog