Logo Voetbalblog
Weer ophef rondom Jong Ajax
© Pro Shots

maart 2016 • Voetbalnieuws

Weer ophef rondom Jong Ajax

FC Dordrecht vindt dat Serero geen dispensatie had mogen krijgen om mee te doen met de beloften van de Amsterdammers. De ‘Schapenkoppen’ hebben een PDF-bestand van de website van de KNVB als ‘bewijs’.

“Er bestaan echter twee verschillende teksten naast elkaar”, laat een woordvoerder van de KNVB weten. “En volgens de andere tekst die ook op de KNVB-site is te lezen, was het meespelen van Serero juist geen probleem.”

In het document wat FC Dordrecht in handen heeft, staat dat bij Jong Ajax en Jong PSV twee dispensatiespelers ouder dan 23 jaar uit het eerste elftal mogen meedoen. Dit mag echter alleen als zij hetzelfde weekend helemaal niet bij de hoofdmacht van Ajax of PSV hebben gespeeld óf zij in de basis zijn gestart of (meer dan) 45 minuten hebben gespeeld.

De Zuid-Afrikaanse middenvelder kwam als invaller in het veld tegen AZ en speelde 16 minuten mee. Volgens FC Dordrecht voldeed Serero dus niet aan de regels.

“In dat PDF-bestand lijkt bij ‘in de basis en 45 minuten’ het woordje ‘niet’ te ontbreken”, vertelt de KNVB. “Tijdens alle presentaties bij de clubs, op de website van de KNVB en tijdens de algemene vergadering betaald voetbal hebben we in het belang van de clubs uit de Jupiler League juist een beperking van de dispensatieregel doorgevoerd.”

“Daardoor zou het vreemd zijn als een Ajax-speler die 90 minuten heeft gespeeld wél met Jong Ajax zou mogen meedoen en een invaller niet. Er zijn in dit langdurige proces, waarin de KNVB aan ieders wensen probeerde te voldoen, veel teksten over een weer gegaan en twee tegenstrijdige teksten naast elkaar gaan leven”, aldus de woordvoerder. “Zoals wij die nu beoordelen, moet er naar de geest van de regel worden gekeken en dat zou betekenen dat Serero wel mocht spelen.”

Het voorval is nog niet voorgelegd aan de aanklager betaald voetbal: “We nemen de klacht van FC Dordrecht serieus, maar gaan de komende dagen eerst alles op ene rijtje zetten. Wat is er nu precies met die regel bedoeld? We hebben ook contact met Ajax opgenomen.”

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog