Logo Voetbalblog
Welke clubs pakken dit seizoen de Europese prijzen?
© Pro Shots

januari 2022 • Voetbalnieuws

Welke clubs pakken dit seizoen de Europese prijzen?

De winterstop in Nederland is weer bijna ten einde en ook in andere competities wordt alweer volop gevoetbald. De tweede seizoenshelft staat garant voor spektakel, omdat de beslissingen in zowel de landelijke als de Europese competities zullen gaan vallen de komende maanden.

Voor mensen die op voetbal wedden komen er weer spannende tijden aan. Alle competities worden natuurlijk hervat en ook de Europese toernooien worden weer opgestart. Voor Nederland zijn er nog vijf clubs actief in Europa, waarvan vier clubs in de nieuwe Conference League. Ajax plaatste zich voor de achtste finale van de Champions League en zal daar proberen hoge ogen te gooien.

Champions League kanshebbers

Ajax is zoals gezegd als enige Nederlandse club nog actief in de Champions League. Een grote kanshebber is de Amsterdamse club volgens websites als het Bet365 casino echter niet. Er zijn grotere kanshebbers dan Ajax.

Manchester City, Bayern München, Liverpool, Chelsea en Paris Saint Germain worden gezien als de grootste kanshebbers om de cup met de grote oren te winnen. Vooral de eerstgenoemde twee clubs worden grote kansen toegedicht.

Opvallend genoeg staat Ajax na deze vijf clubs vrij hoog op de lijst van mogelijke kanshebbers op minimaal een finale-plek. De Amsterdammers zullen eerst af moeten rekenen met Benfica, maar als dat lukt is vanaf de kwartfinale natuurlijk vanalles mogelijk.

Mogelijke Europa League winnaars

In de tweede Europese competitie zijn geen Nederlandse clubs meer actief. PSV werd in de poulefase naar de derde plek verwezen door AS Monaco en Real Sociedad. Die twee clubs worden door de bookmakers overigens niet gezien als grote kanshebbers om het toernooi te winnen.

Dat komt met name omdat er enkele grote clubs als nummer drie in de Champions League afstroomden naar de Europa League. In de poule van Ajax eindigde Borussia Dortmund als derde en daarmee werden de Duitsers naar een niveautje lager verwezen. Daar zijn ze wel direct de grote favoriet om zege te vieren. Met topspits Haaland en de Nederlandse Malen in de aanval wordt de club als dé kanshebber gezien.

De tweede club die een goede kans maakt is het Nederlands getinte FC Barcelona, dat ook als derde eindigde in de poulefase van de Champions League. De club van Memphis en de twee de Jongs wordt na Dortmund als grootste kanshebber gezien, voor de landgenoten van Sevilla, jaarlijks terugkerende kanshebber van de Europa League. Ook Atalanta Bergamo en West Ham United zijn volgens de bookies goede kanshebbers op de tweede Europese prijs.

Pakt een Nederlandse club de eerste Conference League?

In het nieuwe Europese toernooi, de Conference League zijn er zoals hierboven vermeld nog wel Nederlandse clubs actief. Wat heet, nog vier Nederlandse clubs maken kans om de eerste winnaar van de nieuwe league te worden. Er is echter ook nog genoeg concurrentie.

PSV en Vitesse spelen eerst nog een tussenronde voordat ze instromen in de achtste finale van het toernooi. PSV treft daarin Maccabi Tel Aviv en Vitesse neemt het op tegen Rapid Wien.

Feyenoord en AZ zijn al verzekerd van die achtste finale. Bij de grootste kanshebbers op winst van het toernooi staan beide clubs in de top acht van kanshebbers. Ook PSV, Nederlands grootste troef, staat hoog in de lijst van kanshebbers.

Volgens de bookies maken alleen Olympique Marseille, AS Roma en Leicester City meer kans op winst dan de Eindhovenaren. Rennes en FC Basel worden ook genoemd bij de eerste acht teams.

De komende maanden zal duidelijk worden welke clubs er met de Europese prijzen vandoor gaan. Met nog vijf Nederlandse clubs actief zal er in elk geval genoeg te genieten zijn.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog