Logo Voetbalblog
‘Aflassen Duitsland – Nederland overdreven’
© Pro Shots

november 2015 • Voetbalnieuws

‘Aflassen Duitsland – Nederland overdreven’

Het duel werd geschrapt vanwege een terreurdreiging, maar er werden uiteindelijk geen explosieven gevonden in of rondom het stadion. Arsenal-coach betreurt de gang van zaken en had graag gezien dat de wedstrijd wél was gespeeld.

“Het gevaar is dat je overdreven reageert en dat is wat er volgens mij is gebeurd”, zegt de Fransman tegenover de Britse pers. “We moeten juist doorgaan met ons leven en op een positieve manier met de situatie omgaan. Je kunt niet zomaar alles stopzetten. We moeten erop vertrouwen dat de politici de juiste beslissingen nemen.”

Wenger zelf was afgelopen dinsdag aanwezig bij de beladen oefenwedstrijd Engeland – Frankrijk. “Ik wil de Engelsen bedanken, ze hebben solidariteit getoond. Het is een zware klap voor mijn land”, aldus de trainer. Hij zag onder andere dat zijn Arsenal-speler Koscielny het niet droog hield tijdens het volkslied. “Ik zal Giroud en Koscielny vragen of ze in staat zijn om te spelen dit weekend. Vooral Koscielny zit er helemaal doorheen. Hij was zichzelf niet tegen Engeland”, zegt Wenger daarover.

 

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog