Logo Voetbalblog
Wie zijn de kanshebbers in de Eredivisie komend seizoen?
© Pro Shots

augustus 2021 • Voetbalnieuws

Wie zijn de kanshebbers in de Eredivisie komend seizoen?

Nog enkele weken en dan gaat het Eredivisie seizoen weer van start. Afgelopen seizoen werd Ajax afgetekend kampioen met een voorsprong van maar liefst zestien punten op PSV en zeventien op AZ. Vitesse werd nog vierde met een achterstand van 27 punten en aartsrivaal Feyenoord  eindigde op een achterstand van zelfs 29 punten. Gaat het komende seizoen in de Eredivisie spannender worden?

Ook voor het komende seizoen zijn de Amsterdammers weer de grote favoriet. Op websites waarop je kunt sportwedden, zoals Bemybet, zijn de bookmakers het daar allemaal over eens. PSV is de tweede kanshebber, voor AZ en Feyenoord. Hoe staan de vier clubs er voor?

Ajax

Net als afgelopen seizoen is Ajax dus opnieuw de grote favoriet. De Amsterdamse club houdt zich deze zomer vrij rustig op de transfermarkt. Of nouja, rustig, Ajax kocht de aanvoerder van grote concurrent Feyenoord, Steven Berghuis. De buitenspeler werd voor slechts vijf miljoen euro overgenomen van de concurrent, door een afspraak in zijn contract. De afgelopen jaren was Berghuis van grote waarde voor Feyenoord, kan hij dat in Amsterdam ook laten zien?

PSV

In tegenstelling tot Ajax roerde PSV zich wel flink op de transfermarkt. Donyell Malen en Rosario verlieten als basisspelers de Eindhovense club, maar daar kwamen meerdere spelers voor terug. Marco van Ginkel werd definitief vastgelegd en ook Davy Pröpper keerde terug in Eindhoven. Daarnaast werd verdediger Ramalho binnen gehengeld en daar heeft de aanhang voorlopig hoge verwachtingen van.

Met de nieuwe impulsen wil PSV een serieuze aanval doen op Ajax. We zijn benieuwd of dit ook zal lukken. De voorronde van de Champions League werd in elk geval overtuigend gewonnen van Galatasaray, dus de vooruitzichten zijn goed.

AZ

De derde club in de rij van favorieten is AZ. Bij de Alkmaarse club gebeurt er ook veel op de transfermarkt. Calvin Stengs vertrok al en ook Koopmeiners , Wijndal en Boadu hebben hun vertrekwens uitgesproken. Het is de vraag of het AZ lukt om hiervoor geschikte vervangers te vinden. De club zal vermoedelijk wel even nodig hebben om weer een goed draaiend team te worden. Het is voor de fans uit Alkmaar en omstreken te hopen dat ze daardoor niet opnieuw al snel op een onoverbrugbare achterstand staan.

Feyenoord

Afgelopen seizoen was er voor Feyenoord een om snel te vergeten. Een achterstand van 29 punten op Ajax is beschamend te noemen. Deze zomer kocht de aartsrivaal ook nog eens aanvoerder Berghuis weg, wat extra pijn moet doen in Rotterdam. De vraag is was Feyenoord komend seizoen kan zonder Berghuis. De grootste aankoop tot nu toe was Guus Til, die in de voorronde van de Conference League van zich liet horen met een heuse hattrick.

De nieuwe trainer Arne Slot moet Feyenoord weer aan het swingen krijgen, maar heeft de trainer in Rotterdam genoeg mogelijkheden om zijn stempel te kunnen drukken?

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog